Cazul de la Arad/Lucian Bode: Noi ne-am întâlnit pe acest caz, în medie, de 2-3 ori pe săptămână

Cazul de la Arad/Lucian Bode: Noi ne-am întâlnit pe acest caz, în medie, de 2-3 ori pe săptămână

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Lucian Bode, a declarat, miercuri, că structurile Poliţiei s-au întâlnit pentru a vorbi despre cazul de la Arad de 2-3 ori pe săptămână, de la producerea exploziei în care a murit omul de afaceri arădean Ioan Crişan.

"Noi ne-am întâlnit pe acest caz, în medie, de 2-3 ori pe săptămână. Nu doar cu Inspectorul General, şi cu alţi şefi din structurile MAI şi împreună am considerat că este important ca domnul Benone Matei să meargă să coordoneze structurile Poliţiei Române acolo", a spus Lucian Bode, după un eveniment desfăşurat la Inspectoratul General de Aviaţie.

El a explicat că, în ziua în care s-a petrecut tragedia - 29 mai, a trimis de urgenţă un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv), mai mulţi şefi de structuri, în frunte cu adjunctul IGPR, Eduard Miriţescu.

"El a coordonat în prima săptămână ancheta, a coordonat structurile Poliţie Române acolo. Domnul Miriţescu s-a întors la IGPR şi într-o întâlnire pe care am avut-o cu domnul Inspector General am decis împreună ca domnia sa să meargă la Arad, să coordoneze toate activităţile de acolo şi apoi să se întoarcă. Nu este nimic spectaculos că domnul Inspector General este acolo, este o decizie pe care noi am luat-o", a mai spus Bode.

Ministrul a explicat că, în momentul în care există o anchetă în derulare, toată coordonarea este la Parchetul General.

"Faptul că MAI implică în soluţionarea incidentului de la Arad cei mai buni specialişti, resurse suficiente pe care le punem la dispoziţia procurorului de caz pentru ca această tragedie să fie elucidată, să găsim vinovaţii. Noi acolo am luat toate măsurile pentru ca ancheta să se poată desfăşura fără piedici, am luat legătura cu familia victimei şi pe de o parte au fost audiaţi şi li s-a spus ce au voie să comunice şi ce nu au voie să comunice, am sigilat locuinţa imediat", a mai declarat Bode. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

3 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

4 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...