Cazul de la Caracal/ Procurorul-şef adjunct al DIICOT: Colegii mei cercetează haos; sunt lucruri îngrămădite

Cazul de la Caracal/ Procurorul-şef adjunct al DIICOT: Colegii mei cercetează haos; sunt lucruri îngrămădite

Procurorul-şef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu, a făcut duminică precizări legate de modul în care se desfăşoară cercetările în locuinţa suspectului de la Caracal, folosind termenul de "haos" pentru locul în care spune că există lemne, fiare, gropi săpate şi cimentate, numeroase haine vechi, precum şi "obiecte care nu ar avea ce să caute acolo".

"Ca să mă exprim uman, nu juridic, în momentul acesta colegii mei cercetează haos. Nu cred că pot să vă descriu. Uman, nu pot să vă descriu. Sunt copaci, sunt animale, lucruri aruncate unele peste altele, camioane de haine vechi, care trebuie toate luate la mână, analizate, pentru că pot fi probe. Sunt gropi, nu ştim de ce au fost săpate. A fost un atelier auto aici. Sunt lucruri unele peste altele, îngrămădite, sunt obiecte care nu ar avea ce să caute acolo: lemne, fiare", a spus Giorgiana Hosu, aflată la Caracal.

Întrebată ce înseamnă "obiecte care nu ar avea ce să caute acolo", Hosu a dat ca exemplu "o bârnă de lemn suspendată pur şi simplu într-o locaţie care seamănă a garaj".

"Niciun efort nu o să fie prea mare ca să descoperim adevărul judiciar. (...) Nu îl audiem, acum, (pe suspect - n.r) la cercetarea la faţa locului. Nu are ce să facă, doar să ne arate sau să ne răspundă la unele întrebări: la ce foloseaţi spaţiul respectiv sau unde dormeaţi, că, sincer, nu se poate face diferenţa", a precizat reprezentantul DIICOT.

Ea a menţionat că a fost găsită şi o cameră plină cu haine vechi, dar şi gropi săpate şi cimentate.

"Sunt nişte gropi săpate şi cimentate, sunt cercetate fiecare pe rând, dar încă o dată vă spun: este un efort maxim, totul se face în anumite condiţii, se prelevează probe în anumite condiţii, pentru că zona poate fi contaminată. Un pas greşit şi lucrurile pot căpăta o altă turnură. Ca atare, trebuie să fim foarte atenţi. (...) Sunt unele (gropi - n.r.), de exemplu, în care se putea intra ca să repari, de exemplu, o maşină suspendată, deci sunt destul de adânci", a arătat Hosu.

Cercetările la locuinţa lui Gheorghe Dincă, bărbatul suspectat în cazul dispariţiei fetei de 15 ani din Dobrosloveni, au fost reluate duminică dimineaţa. La faţa locului a fost adus şi bărbatul, pe numele căruia a fost emis mandat de arestare preventivă, fiind acuzat de viol şi trafic de minori. Anchetatorii încearcă să găsească noi indicii şi probe în acest caz. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina