Cazul de la Caracal/David Sassoli: Este nevoie de măsuri mai eficiente pentru prevenirea violenţelor contra femeilor

Cazul de la Caracal/David Sassoli: Este nevoie de măsuri mai eficiente pentru prevenirea violenţelor contra femeilor

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a lansat miercuri un apel la adoptarea unor măsuri mai eficiente pentru prevenirea crimelor şi altor violenţe contra femeilor, într-o reacţie pe Twitter la cazul de la Caracal.

''Apelul în van al Alexandrei Măceşanu (15 ani) la serviciile de urgenţă a întristat şi şocat întreaga Europă. În centrul tuturor eforturilor noastre instituţionale şi politice trebuie să se afle politici mai eficiente împotriva uciderii femeilor şi violenţei contra femeilor'', a scris Sassoli pe contul său de Twitter.



Pe 24 iulie, Alexandra Măceşanu, o fată de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a dispărut după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină "la ocazie".

Minora a sunat de trei ori la numărul de urgenţă 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, însă autorităţile nu au reuşit să identifice locul în care se afla. Anchetatorii au început percheziţia domiciliară la locuinţa lui Gheorghe Dincă, un bărbat în vârstă de 66 de ani, în dimineaţa zilei de 26 iulie, la aproximativ 19 ore de la apelul fetei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”