Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cazul de sclavie din Argeș: Centrul de Resurse Juridice cere autorităților să ia măsuri de protecție a victimelor

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) solicită autorităților să ia măsuri de protecție a victimelor grupării infracționale din Argeș, victime aflate într-o poziție de vulnerabilitate "extremă".

"În urma acțiunii DIICOT din data de 13 iulie ce viza destructurarea mai multor grupări infracționale specializate în trafic de persoane și trafic de minori, CRJ solicită autorităților implicate — Poliția Română, DIICOT, DGASPC, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane — luarea măsurilor de protecție a victimelor, minori și adulți, aflați într-o poziție de vulnerabilitate extremă", se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES de organizație.

CRJ susține că statul român nu a construit pârghiile necesare pentru protejarea victimelor traficului de persoane și traficului de minori, ceea ce ridică mai multe întrebări privind existența serviciilor și adăposturilor specializate, a psihologilor specializați în consilierea acestora, privind pregătirea victimelor în vederea audierii, protejarea identității lor.

"Este reală știrea cum că DIICOT cercetează acest caz de patru ani, timp în care știa de răpirea, sechestrarea și abuzarea mai multor persoane vulnerabile? Și dacă este așa de ce nu a intervenit mai devreme pentru eliberarea victimelor?", mai întreabă CRJ.

Potrivit sursei citate, instituțiile statului român pierd din vedere protejarea reală a victimelor traficului de persoane.

"De altfel, CRJ a solicitat DIICOT Argeș, DGASPC Argeș și ANITP furnizarea de informații cu privire la măsurile de protecție a victimelor traficului de persoane și traficului de minori", informează comunicatul citat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Va salva Iohannis Curtea Supremă din mâinile PSD? Moment-CHEIE în justiție!

2 Show total! Ponta o dă cu cracii-n sus pe Proastă! „Tocmai mă invitase să vin la Congresul PSD și acceptasem, …

3 Proasta, un pic botoxată și cu rochie Coco Chanel, la Antena 3!

4 De ce l-a sfidat Dăncilă pe Tăriceanu. Îl așteaptă un nou dosar? Amănunte INCENDIARE!

5 CHILOȚĂREALĂ în PSD? Dăncilă are bucurii la „Coiță”? Ăla se dă smardoi și pune condiții!

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake