Cazul de sclavie din Argeș: Centrul de Resurse Juridice cere autorităților să ia măsuri de protecție a victimelor

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) solicită autorităților să ia măsuri de protecție a victimelor grupării infracționale din Argeș, victime aflate într-o poziție de vulnerabilitate "extremă".

"În urma acțiunii DIICOT din data de 13 iulie ce viza destructurarea mai multor grupări infracționale specializate în trafic de persoane și trafic de minori, CRJ solicită autorităților implicate — Poliția Română, DIICOT, DGASPC, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane — luarea măsurilor de protecție a victimelor, minori și adulți, aflați într-o poziție de vulnerabilitate extremă", se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES de organizație.

CRJ susține că statul român nu a construit pârghiile necesare pentru protejarea victimelor traficului de persoane și traficului de minori, ceea ce ridică mai multe întrebări privind existența serviciilor și adăposturilor specializate, a psihologilor specializați în consilierea acestora, privind pregătirea victimelor în vederea audierii, protejarea identității lor.

"Este reală știrea cum că DIICOT cercetează acest caz de patru ani, timp în care știa de răpirea, sechestrarea și abuzarea mai multor persoane vulnerabile? Și dacă este așa de ce nu a intervenit mai devreme pentru eliberarea victimelor?", mai întreabă CRJ.

Potrivit sursei citate, instituțiile statului român pierd din vedere protejarea reală a victimelor traficului de persoane.

"De altfel, CRJ a solicitat DIICOT Argeș, DGASPC Argeș și ANITP furnizarea de informații cu privire la măsurile de protecție a victimelor traficului de persoane și traficului de minori", informează comunicatul citat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă