Cazul de sclavie din Argeș: Centrul de Resurse Juridice cere autorităților să ia măsuri de protecție a victimelor

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) solicită autorităților să ia măsuri de protecție a victimelor grupării infracționale din Argeș, victime aflate într-o poziție de vulnerabilitate "extremă".

"În urma acțiunii DIICOT din data de 13 iulie ce viza destructurarea mai multor grupări infracționale specializate în trafic de persoane și trafic de minori, CRJ solicită autorităților implicate — Poliția Română, DIICOT, DGASPC, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane — luarea măsurilor de protecție a victimelor, minori și adulți, aflați într-o poziție de vulnerabilitate extremă", se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES de organizație.

CRJ susține că statul român nu a construit pârghiile necesare pentru protejarea victimelor traficului de persoane și traficului de minori, ceea ce ridică mai multe întrebări privind existența serviciilor și adăposturilor specializate, a psihologilor specializați în consilierea acestora, privind pregătirea victimelor în vederea audierii, protejarea identității lor.

"Este reală știrea cum că DIICOT cercetează acest caz de patru ani, timp în care știa de răpirea, sechestrarea și abuzarea mai multor persoane vulnerabile? Și dacă este așa de ce nu a intervenit mai devreme pentru eliberarea victimelor?", mai întreabă CRJ.

Potrivit sursei citate, instituțiile statului român pierd din vedere protejarea reală a victimelor traficului de persoane.

"De altfel, CRJ a solicitat DIICOT Argeș, DGASPC Argeș și ANITP furnizarea de informații cu privire la măsurile de protecție a victimelor traficului de persoane și traficului de minori", informează comunicatul citat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

2 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

3 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…