Cazul fotbalistului Ekeng: Medicul de pe ambulanţă, condamnat cu suspendare şi daune de 200.000 de euro

Cazul fotbalistului Ekeng: Medicul de pe ambulanţă, condamnat cu suspendare şi daune de 200.000 de euro

Medicul de pe ambulanţă Mihaiela Elena Duţă, care l-a preluat de la stadion pe fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng, ce a murit în urmă cu 4 ani, după ce s-a prăbuşit pe teren în cadrul unui meci, a fost condamnată, joi, de magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

Totodată, ea a fost obligată la 60 de zile de muncă în folosul comunităţii şi plata a 200.000 de euro daune.

Decizia nu este definitivă.

Pe 5 februarie 2018, Mihaiela Elena Duţă a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului Capitalei pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Patrick Ekeng a murit pe data de 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenţia staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanţă. Ekeng a primit îngrijiri pe gazon, iar apoi a fost transportat la spital, unde s-a constatat că a suferit un stop cardio-respirator. Ekeng fusese introdus pe gazon de doar şapte minute. Martorii oculari au relatat că medicul Duţă de pe ambulanţa Puls a intervenit foarte târziu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...