Cazul minorei de 14 ani din Galaţi: Cercetarea disciplinară a poliţiştilor implicaţi în eveniment a fost suspendată

Cazul minorei de 14 ani din Galaţi: Cercetarea disciplinară a poliţiştilor implicaţi în eveniment a fost suspendată

Cercetarea disciplinară a poliţiştilor implicaţi în cazul minorei de 14 ani, găsită plină de sânge pe o stradă din municipiul reşedinţă şi care a fost ajutată de cei doi agenţi doar la intervenţia trecătorilor, a fost suspendată după ce un ONG a făcut un denunţ pentru abuz în serviciu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Gabriela Costin.

"La data de 6 august, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a fost sesizat printr-un denunţ făcut de Asociaţia Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, de către cei doi agenţi de poliţie, cercetaţi disciplinar pentru modul în care au acţionat în speţa cu minora de 14 ani.
Având în vedere acest fapt, (...), cercetarea disciplinară a celor doi agenţi de poliţie se suspendă de la data sesizării organelor de urmărire penală până la data soluţionării definitive a cauzei", a spus Costin.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Traian Laurenţiu Iancu, a declarat, luni, că raportul de expertiză medico-legală a arătat că leziunea provocată aparatului reproducător al minorei i-a pus viaţa în primejdie, ca atare, cercetările penale vor fi făcute nu numai pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor, ci şi pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Adolescenta a fost externată din Spitalul Judeţean după două săptămâni şi se află la o casă de tip familial din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi.

O femeie a filmat, pe 3 august, o minoră plină de sânge pe strada George Coşbuc din Galaţi şi susţine că a oprit o maşină de poliţie pentru a interveni în acest caz. Înregistrarea video arată că cei doi poliţişti din maşină, între care o femeie, au stat în vehicul, la distanţă de fata rănită şi abia la insistenţele martorilor au intervenit, chemând o ambulanţă.

Fata a fost internată în Spitalul Judeţean Galaţi timp de aproximativ două săptămâni.

Potrivit DGASPC Galaţi, fata a plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, s-a întâlnit cu prietenul ei, de 14 ani, a întreţinut relaţii sexuale consimţite acasă la acesta, după care, în urma unei hemoragii, a ajuns la spital. AGERPRES / (AS - autor: Dan Paic, editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina