Cazul Simona Halep. Ion Țiriac: „I-au terminat cariera pentru că românii stau cu capul plecat!”

Cazul Simona Halep. Ion Țiriac: „I-au terminat cariera pentru că românii stau cu capul plecat!”

Ion Țiriac e convins că Simona Halep are cariera terminată, după ce fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros este suspendată provizoriu în urma faptului că a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă.

Ion Țiriac știe de ce Simona Halep e hăituită de federația internațională. Foto Adevărul

Fostul lider WTA a mai primit o lovitură în acest an, de la ITIA, care a anunțat luna trecută că s-au găsit nereguli în paşaportul biologic al Simonei, astfel că Halep trebuie să răspundă și la cea de-a doua acuzație de încălcare a regulamentului antidopoing.

Simona Halep tot încearcă să își dovedească nevinovăția , dar procesele ei au suferit mai multe amânări. Acesta este și motivul pentru care Ion Țiriac spune că Simo are cariera încheiată. Fostul mare jucător de tenis s-a revoltat, e convins că românii care nu luptă până la capăt sunt victime sigure.

„După părerea mea, i-au terminat cariera Simonei, iar cineva trebuie să răspundă aici. Cât poate să ceară Simona? 100 de milioane, 200? Cine-i vinovatul? Cineva, totuși e vinovat, însă e trist ce se întâmplă cu Simona.

Suntem români și ne-o merităm

Nu o compar că suntem noi români sau nu știu ce. Atunci când cineva îți dă o palmă, dacă nu îi dai două înapoi - m-a învățat tatăl meu acum 80 de ani - înseamnă că ești slugă și stai numai în genunchi.

Suntem români și asta ne-o merităm. Că dacă am sta în picioare, în loc sa stăm… Capul plecat, sabia n-o trage, ții minte?

Am stat în picioare atât la Sydney (n.r. - la Jocurile Olimpice din anul 2000, când Andreea Răducan s-a confruntat cu un caz de dopaj), când a fost treaba, am stat în picioare când mi-a cântat imnul greșit în SUA la deschiderea oficială a Cupei Davis și am ieșit de pe teren. Pentru mine, să fiu român a fost o mândrie. Așa a fost și rămâne. Acum, ăștia suntem noi românii și așa defilăm”, a declarat Ion Țiriac pentru AS.ro.

Simona Halep nu a reușit până acum să-și susțină punctul de vedere în fața tribunalului care judecă acest caz de dopaj, audierea ei la Sport Resolutions fiind amânată în trei rânduri. Ea nu a mai jucat tenis din luna august a anului trecut, a ajuns în jurul locului 40 WTA și va ieși din clasamentul mondial în două luni, dacă nu își rezolvă problemele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat