Cazul Skripal: Ministrul de externe ceh respinge acuzaţiile Rusiei că agentul neurotoxic ar fi provenit din ţara sa

Cazul Skripal: Ministrul de externe ceh respinge acuzaţiile Rusiei că agentul neurotoxic ar fi provenit din ţara sa

Ministrul de externe ceh Martin Stropnicky a respins sâmbătă acuzaţiile Moscovei potrivit cărora agentul neurotoxic folosit împotriva fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în sudul Angliei ar fi provenit din Republica Cehă, relatează Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat sâmbătă pentru canalul de televiziune Rossia 24 că cel mai probabil sursa agentului neurotoxic Noviciok a fost chiar Marea Britanie sau Cehia, Slovacia, Suedia sau Statele Unite.

Rusia a anunţat sâmbătă expulzarea iminentă a 23 de diplomaţi britanici ca răspuns la măsurile luate de Londra , care a acuzat Kremlinul că s-ar afla în spatele otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale şi a ordonat expulzarea aceluiaşi număr de diplomaţi ruşi.

'Respingem aceste afirmaţii cu privire la originea (toxinei), care nu sunt fundamentate', a afirmat Martin Stropnicky într-un mesaj pe Twitter.
'Aceasta este o modalitate standard de manipulare a informaţiilor în spaţiul public printr-un mesaj extrem de speculativ, care nu poate fi dovedit', a mai spus şeful diplomaţiei cehe.

Ministrul ceh al apărării Karla Slechtova a afirmat la rândul său că sugestia că toxina ar putea proveni din Cehia este 'absurdă'.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …