Cazul transfuziei greșite de la Spitalul de Arși: Un medic și o asistentă, puși sub acuzare

Cazul transfuziei greșite de la Spitalul de Arși: Un medic și o asistentă, puși sub acuzare

Procurorii de la Parchetul Capitalei au pus sub acuzare pentru ucidere din culpă un medic și o asistentă de la Spitalul de Arși, care au efectuat o transfuzie greșită în urma căreia o femeie a decedat.

O femeie a murit la Spitalul de Arși din București, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect și i-a fost administrată altă grupă decât cea pe care o avea.

"Incidentul a avut loc în data de 13 iunie și a fost raportat în 27 iunie. Este vorba despre o femeie în vârstă. În urma transfuziei, femeia a intrat în șoc post-transfuzional", declara, în luna iulie, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu.

Femeia în vârstă de 76 de ani a fost adusă la spital cu răni multiple, după ce a fost mușcată de un câine. A fost dusă de urgență în sala de operație și supusă unei intervenții chirurgicale. De asemenea, medicii au luat decizia de a-i face o transfuzie, însă, în loc de grupa A, i-a fost administrată grupa de sânge B.

După acest incident, Ministerul Sănătății a suspendat activitatea unității de transfuzii de la Spitalul de Arși, deoarece funcționa fără autorizare.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…