CCR a respins sesizarea PNL-USR cu privire la modificările Legii CSM

CCR a respins sesizarea PNL-USR cu privire la modificările Legii CSM

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, marţi, ca inadmisibilă, sesizarea PNL şi USR în legătură cu modificarea şi completarea Legii 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a precizat că sesizarea a fost respinsă cu majoritate de voturi.

Judecătorii constituţionali au luat în discuţie obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii, obiecţie formulată de 90 de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare PNL şi USR şi de deputaţi neafiliaţi.

Liberalul Ioan Cupşa afirma pe 28 iunie, la finalul şedinţei Comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justiţiei, că proiectul de lege a fost din nou adoptat cu încălcarea unor prevederi constituţionale.

"Am încercat de fiecare dată ca în legătură cu propunerile făcute de cei de la putere atunci când aveam propuneri contrarii să încercăm să îi convingem. Nu au contat argumentele noastre, deşi erau pertinente şi susţinute şi de decizii ale CCR. (...) În continuare, se pare că cei care deţin puterea se preocupă în mod special de soarta infractorilor din România", susţinea Cupşa.

Deputatul USR Stelian Ion afirma despre Florin Iordache, preşedintele comisiei speciale, că pare mai degrabă "o hologramă".

"L-am ascultat cu atenţie pe Florin Iordache şi mi s-a părut că această persoană nu e reală, e o hologramă. Spunea cu atâta seninătate domnul Florin Iordache de faptul că luptă în continuare împotriva corupţiei şi că merge neabătut pe drumul pe care şi l-a propus, când în realitate se întâmplă exact invers", spunea, la acea dată, Stelian Ion. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...