CCR: Cauza privind nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex - suspendată; termenele intermediare - de control

CCR: Cauza privind nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex - suspendată; termenele intermediare - de control

Cauza privind excepția de neconstituționalitate în cazul căsătoriilor între persoane de același sex este suspendată până la primirea soluției pronunțate de instanța de la Luxemburg, iar Curtea Constituțională a României stabilește termene intermediare de control, precizează joi CCR.

Potrivit unei precizări difuzate în urma unor informații apărute în presă, la data de 29 noiembrie 2016, Curtea Constituțională a dispus suspendarea cauzei și sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene cu o serie de întrebări preliminare.

"Cauza rămâne suspendată până la primirea soluției pronunțate de instanța de la Luxemburg, sens în care Curtea stabilește termene intermediare de control, așa cum sunt cele acordate pentru datele de 30 martie, 27 iunie și 23 noiembrie 2017", arată sursa citată.

CCR subliniază că aceste termene intermediare nu au semnificația unor amânări succesive a soluționării excepției de neconstituționalitate.

Curtea Constituțională a României a amânat marți pentru 23 noiembrie discutarea sesizării referitoare la nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vor să facă și la CCR ce-au făcut la TVR? / Liviu Avram ridică preșul de pe un rahat vârât sub el de actuala Put…

2 Așa o fi?

3 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

4 „Femeia fantastică”, actrița israeliană Gal Gadot, fost soldat, provoacă scandal

5 Fosta primăriță din Goteborg, al doilea cel mai mare oraș al Suediei, e acum șofer pe mașina de gunoi