CCR: Cauza privind nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex - suspendată; termenele intermediare - de control

CCR: Cauza privind nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex - suspendată; termenele intermediare - de control

Cauza privind excepția de neconstituționalitate în cazul căsătoriilor între persoane de același sex este suspendată până la primirea soluției pronunțate de instanța de la Luxemburg, iar Curtea Constituțională a României stabilește termene intermediare de control, precizează joi CCR.

Potrivit unei precizări difuzate în urma unor informații apărute în presă, la data de 29 noiembrie 2016, Curtea Constituțională a dispus suspendarea cauzei și sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene cu o serie de întrebări preliminare.

"Cauza rămâne suspendată până la primirea soluției pronunțate de instanța de la Luxemburg, sens în care Curtea stabilește termene intermediare de control, așa cum sunt cele acordate pentru datele de 30 martie, 27 iunie și 23 noiembrie 2017", arată sursa citată.

CCR subliniază că aceste termene intermediare nu au semnificația unor amânări succesive a soluționării excepției de neconstituționalitate.

Curtea Constituțională a României a amânat marți pentru 23 noiembrie discutarea sesizării referitoare la nerecunoașterea căsătoriilor dintre persoane de același sex.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…