CCR discută marți excepția privind abuzul în serviciu invocată de Bombonica Prodana

CCR discută marți excepția privind abuzul în serviciu invocată de Bombonica Prodana

Curtea Constituțională a României (CCR) discută marți excepția de neconstituționalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu, invocată de Bombonica Prodana, fosta soție a președintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

La sfârșitul lunii martie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis cererea invocată de Bombonica Prodana privind sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu.

Excepția de neconstituționalitate se referă la dispozițiile art.248 Cod penal anterior, corespondent în art. 297 alin.1 noul Cod penal și art. 132 din Legea nr.78/2000.

Bombonica Prodana a fost trimisă în judecată de DNA cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, la data comiterii faptei aceasta fiind coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman.

În același dosar, a fost trimis în judecată și Liviu Dragnea, care este acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.

AGERPRES/(A, AS — autor: Mihai Stoica, editor: Nona Jalbă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa