CCR: Legea privind asigurarea unui nivel ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice - neconstituţională în ansamblul ei

Legea privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a reţelelor şi sistemelor informatice este neconstituţională în ansamblul ei, a decis miercuri Curtea Constituţională a României.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele Klaus Iohannis a fost admisă cu unanimitate de voturi.

"Curtea a reţinut că, în cadrul procedurii legislative, iniţiatorul nu a solicitat avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, în conformitate cu art. 4 lit. d) pct.1 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (...), potrivit căruia una dintre atribuţiile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării constă în avizarea proiectelor de acte normative iniţiate sau emise de Guvern privind, între altele, securitatea naţională. Aşa fiind, Curtea a statuat că actul normativ a fost adoptat cu încălcarea prevederilor constituţionale ale art. 1 alin. (5) care consacră principiul legalităţii şi ale art. 119 referitoare la atribuţiile Consiliului Suprem de Apărare a Ţării", se precizează în comunicat.

Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie, urmând să fie comunicată preşedintelui României, Parlamentului şi prim-ministrului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …