Ce a transmis Kievul după atacul cu dronă din Sevastopol care a distrus logistica rusă

Ce a transmis Kievul după atacul cu dronă din Sevastopol care a distrus logistica rusă

O purtătoare de cuvânt a armatei ucrainene a venit cu primele declarații legate de atacul cu dronă, de sâmbătă dimineața, asupra portului ucrainean Sevastopol , principalul port de la Marea Neagră al marinei militare ruse. Potrivit serviciului de informaţii militare, astfel de explozii vor continua să aibă loc.

Atacul cu dronă din portul Sevastopol FOTO Twitter

Pregătire pentru o contraofensivă plănuită

Se pare că atacul cu dronă asupra peninsulei Crimeea anexate de Rusia a servit drept pregătire pentru contraofensiva plănuită, potrivit armatei ucrainene, relatează DPA.

Distrugerea logisticii duşmanului este unul dintre elementele pregătitoare pentru acţiunile puternice ale forţelor noastre de apărare, care discută despre acest lucru de mult timp, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comandamentului de sud al armatei ucrainene, duminică, la televiziunea ucraineană.

Iar această muncă pregăteşte pentru ofensiva pe scară largă pe care toată lumea o aşteaptă, a mai adăugat Natalia Gumeniuk.

Drept rezultat al atacului cu dronă , un mare depozit rusesc de combustibil a luat foc sâmbătă dimineaţă în portul ucrainean Sevastopol. Potrivit relatărilor din media ruse, nu au existat morţi şi răniţi în urma atacului şi nu s-au produs pagube civile.

Serviciul ucrainean de informaţii a relatat că zece tancuri cu ţiţei au fost distruse. Kievul nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, dar serviciul de informaţii militare a precizat că astfel de explozii vor continua.

Rusia a invadat statul vecin în februarie 2022 şi ocupă în prezent circa 20% din teritoriului acestuia, inclusiv Crimeea, care a fost anexată în 2014.

De săptămâni de zile comunitatea internaţională aşteaptă anunţul unei ofensive ucrainene majore. Ucraina, cu ajutorul armamentului occidental, vrea să recucerească teritoriile ocupate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 „Noi avem nevoie de o femeie la cinci ani” / Surprinzătoarele dezvăluiri despre originea etnică a lui Cristi Borcea