Ce dobitoacă! Profesoara de limba română Anisie a inventat cuvântul „reticiente”/Imbecila de la Realitatea l-a prezentat pe Anton Hadăr ca președintele „Alma Metăr”

Ce dobitoacă! Profesoara de limba română Anisie a inventat cuvântul „reticiente”/Imbecila de la Realitatea l-a prezentat pe Anton Hadăr ca președintele „Alma Metăr”

Celebrarea Zilei Educației la Realitatea TV: Cadrele didactice care nu vor să predea online sunt “reticiente”, spune Monica Anisie, profesoară de Limba română / Moderatoarea îl prezintă pe Anton Hadăr ca președintele “Alma Metăr”. “Sunt cadre didactice care sunt ‘reticiente’ și trebuie să spunem lucrul acesta”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Realitatea TV, întrebată ce se întâmplă cu profesorii care nu vor să predea online. Ministrul este profesor de Limba română.

Potrivit Dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române, ediția a II-a revăzută și adăugită, a Academiei Române, cuvântul “reticient” nu există, formularea corectă fiind “reticent”.

Ministrul a spus de două ori același cuvânt inexistent, la câteva fraze distanță, iar înainte de asta a făcut și un dezacord.

Redăm declarația Monicăi Anisie:

“Sunt mai multe aspecte referitor la modul în care se desfășoară activitatea în sistem online. Sunt cadre didactice care sunt reticiente și trebuie să spunem lucrul acesta. Însă am încredere că fiecare profesor își dă seama cât de important este să predea copiilor, să fie alături de ei, să modeleze caracterele acestora. Numai așa putem să învingem tot ceea ce se află astăzi în jurul nostru. În perioada în care au fost suspendate cursurile și am fost în stare de urgență, vreau să vă spun că foarte mulți profesori s-au mobilizat și au continuat învățarea. Și acum sunt profesori care fac lucrul acesta, iar cei care sunt reticienți sunt convinsă că, urmând exemplul celorlalți colegi vor veni în sprijinul copiilor și vor înțelege că nu au de ce să aibă anumite temeri. (…)”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...