Ce efect are consumul unei beri pe zi asupra organismului

Ce efect are consumul unei beri pe zi asupra organismului

Ca și vinul, berea poate avea beneficii pentru sănătate dacă este consumată cu moderație, inclusiv berea fără alcool, devenită foarte populară în ultima vreme.

Studiile arată că berea face bine sănătății

În cadrul unui studiu pilot, cercetătorii din Journal of Agricultural and Food Chemistry al ACS raportează că, în comparație cu microbiomul de dinaintea testului, bărbații care au băut zilnic o bere blondă alcoolică sau nealcoolică au avut un set mai divers de microbi intestinali, ceea ce poate reduce riscul pentru anumite boli, potrivit thebrighterside.news.

Trilioane de microorganisme căptușesc tractul gastrointestinal uman, având un impact direct asupra organismului. Studiile au arătat că, atunci când sunt prezente mai multe tipuri de bacterii, oamenii tind să aibă un risc mai mic de a dezvolta boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.

Iar berea conține compuși, cum ar fi polifenoli, precum și microorganisme rezultate din fermentarea sa, care ar putea avea un impact asupra varietății de microbi din intestinul uman.

Un studiu publicat anterior a arătat că, atunci când atât bărbații, cât și femeile au consumat bere fără alcool timp de 30 de zile, diversitatea microbiomului intestinal a crescut.

Mulți dintre aceiași oameni au făcut parte și dintr-un al doilea grup care a băut o versiune alcoolică a berii , iar aceasta nu a avut același efect.

Puține alte studii clinice au testat această problemă, așa că Ana Faria și colegii săi au vrut să vadă dacă vor găsi rezultate similare în cazul bărbaților, într-un alt tip de studiu - un design de studiu paralel, randomizat - cu două grupuri separate de participanți.

Studiu făcut pe 19 bărbați

În acest studiu, 19 bărbați sănătoși au fost împărțiți aleatoriu în două grupuri care au băut 11 uncii lichide de bere alcoolică sau non-alcoolică, la cină, timp de 4 săptămâni.

Cercetătorii au constatat că greutatea participanților, indicele de masă corporală și markerii serici pentru sănătatea inimii și metabolism nu s-au schimbat în timpul studiului.

Dar la sfârșitul perioadei de 4 săptămâni, ambele grupuri aveau o diversitate bacteriană mai mare în microbiomul intestinal și niveluri mai ridicate de fosfatază alcalină fecală, ceea ce indică o îmbunătățire a sănătății intestinale.

Cercetătorii sugerează că aceste rezultate ar putea fi diferite de cele ale studiului anterior din cauza modelelor diferite ale studiilor și a faptului că participanții locuiau în comunități diferite.

Dar, pe baza acestui studiu pilot, cercetătorii spun că consumul unei sticle de bere, indiferent de conținutul său de alcool, poate fi benefic pentru microbiomul intestinal și sănătatea intestinală a bărbaților. Cu toate acestea, ei adaugă că, deoarece cel mai sigur nivel de consum de alcool este niciunul, berea fără alcool poate fi alegerea mai sănătoasă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”