CE Hunedoara: Salariul managerilor a fost redus cu 15%, iar personalul TESA a fost trimis în concediu de așteptare

CE Hunedoara: Salariul managerilor a fost redus cu 15%, iar personalul TESA a fost trimis în concediu de așteptare

Managementul și administratorii Complexului Energetic Hunedoara au convenit un plan de reducere a cheltuielilor care include scăderea cu 15% a a salariului directorilor și trimiterea în concediu de așteptare a personalului TESA, începând de luni, 15 februarie, a declarat, pentru AGERPRES, administratorul special al companiei, Dan Agrișan.

Astfel, măsurile luate sunt: reducerea salariului managerilor societății (exceptând directorul general) cu până la 15%, în funcție de venituri, scăderea cu 50% a venitului directorului general, folosirea mașinilor de serviciu doar în deplasările justificate, precum și trimiterea personalului TESA din sediul central în concediu de așteptare, primind doar 75% din salariu.

"Vorbim de un efort comun al conducerii companiei, care a înțeles că în această perioadă dificilă este nevoie de măsuri pentru a reduce costurile. Prezența managerilor este necesară în această perioadă și au acceptat toți să li se reducă, printr-un amendament la Contractul Individual de Muncă, salariul cu 15% începând de astăzi (luni — n.r.)", a declarat Dan Agrișan.

CE Hunedoara a intrat în insolvență pe 7 ianuarie 2016. Tribunalul Hunedoara a decis să numească drept administrator judiciar casa de insolvență GMC SPRL Craiova, însă complexul energetic a făcut apel la această hotărâre. Ministerul Energiei propusese firma Euro Insol, condusă de Remus Borza, care instrumentează și dosarul insolvenței Hidroelectrica.

La finele anului trecut, Complexul Energetic Hunedoara a depus o cerere de intrare voluntară în insolvență, pentru salvarea companiei de la faliment, după cum au declarat, pentru AGERPRES, surse din Ministerul Energiei.

CE Hunedoara are datorii de peste 1,2 miliarde de lei. În cadrul companiei lucrează circa 6.300 de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria