Ce îi aşteaptă pe consumatorii casnici de electricitate în 2022

Ce îi aşteaptă pe consumatorii casnici de electricitate în 2022

Aproximativ 5 milioane și jumătate de consumatori casnici de electricitate nu au încheiat contracte privind trecerea pe piața concurențială și vor primi la începutul anului viitor notificări referitoare la creșterea tarifelor.

Conform specialiștilor, majorarea se va încadra între 58 și 85%. Invitată la rubrica „Apel matinal” de la Radio România Actualități, președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță, a explicat ce îi așteaptă pe acești consumatori în 2022.

Dumitru Chisăliţă: Există o lege a plafonării şi compensării care a intrat în vigoare la 1 noiembrie, dar care încă nu se aplică din cauza faptului că nu există norme de aplicare și, în această situație, furnizorii nu știu cum să procedeze în aplicarea acestei legi. Ca atare, ce pot să le spun românilor este că, într-adevăr, de la 1 ianuarie sau, mă rog, în momentul de faţă plus la 1 ianuarie, nu ar trebui să plătească mai mult de 0,71 lei pe kilowatt. Majoritatea românilor, adică discutăm undeva de 70 – 75% dintre români, probabil vor achita acest preț, doar că deocamdată acest preţ nu se poate pune în aplicare din cauza lipsei unor norme, fapt care este descurajator pentru români, pentru că probabil ne vom trezi cu o factură care să conțină două luni sau cu două luni facturate pe două facturi. Adică vom avea dintr-odată de achitat o sumă mai importantă de energie electrică, ca urmare a acestei întârzieri./geftene/cpodea

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...