Ce limbă vorbesc Dragnea și Ponta, BORFAȘII care SFIDEAZĂ România

Ce limbă vorbesc Dragnea și Ponta, BORFAȘII care SFIDEAZĂ România

Am incercat initial o analiza rece si echilibrata: cum s-a comportat luni Ciolos in Parlament, ce a urmarit Dragnea, ce le-a iesit amandurora. Ar fi insemnat sa ne aburim publicul, sa-i ascundem adevarul simplu in ceata unor cuvinte fara sens. Sunt momente cand ticalosia si sfidarea politica ating culmi atat de inalte incat ele trebuie denuntate ca atare, nu analizate stiintific. Dragnea si PSD au insultat ieri o tara intreaga, asta au facut, scrie  Dan Tăpălagă într-un material de excepție publicat pe HotNews.

Au jucat in Parlament cartea "nationalismului responsabil" iar cateva ore mai tarziu au aparat cu votul lor unul dintre cele mai detestabile personaje din Romania, calcand la propriu pe cadavre. Aparandu-l pe Oprea de procurori, PSD si Dragnea au scuipat ieri pe cadavrul politistului Gigina.

Nu sunt cuvinte prea tari, credeti-ma. E inca prea putin fata de valul de indignare publica pe care ar trebui sa-l ridice un astfel de comportament sfidator. Cam cat de mult trebuie sa-ti dispretuiesti propriul popor pentru a ajunge sa acoperi, pana la urma, un suspect de crima, si sa pretinzi in continuare ca vrei binele tarii tale? Nu stiu daca Oprea este sau nu vinovat de moartea politistului cazut in groapa cu motocicleta, dar am vazut cu totii cum PSD a impiedicat justitia sa ajunga la adevar. Singurii care au vorbit in apararea lui au fost pesedistii, prin Serban Nicolae, intre timp am aflat si numele unor pesedisti care au votat impotriva urmaririi penale.

Trebuie sa aveti aceasta imagine in minte - un PSD asezat cu fundul pe cadavrul politistului - cand il auziti pe Liviu Dragnea acuzandu-l pe Dacian Ciolos ca nu vorbeste limba romana, ci "limba tehnocraților, o limbă care sună străin". Si mai trebuie sa va ganditi ca a murit un om simplu iar partidul care ar putea conduce Romania peste cateva luni se simte atat de puternic in aroganta lui, incat uita din nou, votand cu entuziasm abuzul, de ce a pierut puterea acum un an.

Tratand publicul ca pe o masa amorfa dispusa sa inghita orice grozavie, catarati pe o stiva de dosare penale, de la inaltimea acestui piedestal al nemerniciei, Dragnea si Ponta vorbesc amandoi limba borfasilor. Borfasul profesionist, valutistul, bisnitarul de la coltul strazii pe asta mizeaza: pe credulitatea publicului, pe o memorie colectiva scurta si pe o carte care s-a dovedit mereu castigatore. Cartea nationalismului gaunos. In treacat fie spus, au inceput inca din vara. 

Dragnea aproape ca nu l-a acuzat ca s-a vandut strainilor, reprosandu-i premierului Ciolos ca importa sare si uraniu din Canada. A continuat cacealmaua reprosandu-i ca nici o companie romaneasca n-a primit ajutor de stat, in schimb au primit companii straine. Victor Ponta a continuat delirul nationalist seara la televiziunea lui Ghita, acuzandu-i pe Ciolos si pe Iohannis ca formeaza un "tandem franco-german" care lucreaza impotriva intereselor Romaniei.

Fostul premier sustine ca orientarea Bucurestiului catre nucleul dur din UE este gresita si Romania ar trebui sa joace alaturi de tarile din grupul de la Visegrad, majoritatea conduse de guverne nationaliste, eurosceptice si deraiate de la sistemul democratic. Acelasi Ponta, in tandem cu Ghita, denunta deunazi "secta sorosista" care tine guvernul captiv, serviciile, tara intreaga. Un discurs pe cat de stupid si prostesc pe atat de periculos si nociv pentru sanatatea discursului public.

Ce fac Dragnea, Ponta&PSD astazi nu se cheama "nationalism responsabil", nu e nici macar simpla demagogie si populismul specific perioadelor electorale, ci arata a comportament gangsteresc de bisnitari politici. Cu complicitatea unor televiziuini, isi bat joc de tara, o mint si manipuleaza dar continua sa ignore ca lumea s-a schimbat si ca nu pot face asta cu toata lumea, de fiecare data la fel, la nesfarsit. Tot ce mai lipseste acum este sa-l recupereze pe Oprea pe listele de parlamentari, din solidaritate de borfasi, pentru a nu ramane cumva unul de-al lor fara imunitate.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /