Ce mai periculoase alimente pentru câini si pisici. Ce să nu le dai niciodată, unele pot fi mortale

Ce mai periculoase alimente pentru câini si pisici. Ce să nu le dai niciodată, unele pot fi mortale

Deși mare parte din alimentele de la mesele noastre sunt perfect sigure pentru câini și pisici, unele sunt foarte nesănătoase și de-a dreptul periculoase. Ei digeră alimentele diferit față de oameni, iar consumul de produse greșite poate duce în cazuri extreme la deces.

Animalele de companie nu trebuie hrănite cu alimente pe care le consumă stăpânii FOTO Freepik

Alcoolul poate avea efecte precum cele asupra oamenilor, ba chiar poate deveni o otravă - dezorientare, vărsături, dificultăți de respirație, ritm cardiac lent și convulsii. În cazurile severe poate apărea moartea. Efecte similare pot fi observate dacă un câine mănâncă o cantitate mare de fructe putrede/fermentate (cum ar fi prune sau mere căzute dintr-un copac din grădină) sau drojdie ori aluat de pâine crud. Prin procesul de fermentare acestea eliberează alcool, care este absorbit în fluxul sanguin, arată petmax.ro

Carnea crudă poate fi în general periculoasă pentru animalele noastre de companie din cauza bacteriilor E.coli și salmonella. Cu toate acestea, produsele crude din carne de porc, în special, pot conține chisturile unui parazit care cauzează trichineloza la câini. Parazitul este un tip de vierme numit Trichinella spiralis (periculos si pentru oameni).

Peștele conține mulți paraziți

Peștele crud poate conține mulți paraziți periculoși pentru câini. Pot apărea voma, diareea, pierderea în greutate, dar se pot contamina cu Salmonella și Listeria.

Sarea produce o sete excesivă, afectează nivelul de electroliți, produce diaree, vomă, frisoane și chiar moartea. Atenție la snacksurile sărate!

Laptele, care conține lactoză, dar și înghețata, nu poate fi digerată de câini. Poate apărea voma și diareea ori chiar pancreatită.De asemenea, pot aăarea și reactii alergice la nivelul pielii.

De ce sunt toxice prunele

Și prunele sunt toxice pentru câini din cauza sâmburilor. Aceștia conțin cianură, care atunci când este consumată în cantități mari poate provoca unele reacții adverse grave. Tulpinile și frunzele acestui pom sunt, de asemenea, dăunătoare pentru câini, așa că ar trebui să aveți grijă dacă aveți un prun în grădina. Nu le oferiti nici uscate! Sunt greu de digerat.

Să nu dai ciocolată pisicilor!

Și în cazul pisicilor, unele alimente pot provoca reacții adverse, iar unele substanțe pot duce chiar la deces.

Ciocolata, de exemplu, conține teobromină și cafeină. Ambele substanțe pot provoca reacții adverse dacă sunt ingerate de pisica ta. Printre efecte se numără diaree, palpitații, convulsii și deces. Și ciocolata albă conține teobromină.

Pe lângă ciocolată, struguri și stafide, grăsime și oase, iată alte alimente pe care pisica nu are voie să le mănânce: ton, ceapă, usturoi, lapte și produse lactate, alcool, ou crud, mâncare pentru căței, ficat sau medicamente de uz uman.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?