Ce mai scriu pro-rușii din presa românească/Prima parte

Ce mai scriu pro-rușii din presa românească/Prima parte

Demisia clujeanului rafinat în artă și poezie, Vasile Dîncu, din funcția de ministru al apărării era așteptată, de când a a fost criticat de Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, acum câteva zile, pentru că a vorbit de negocieri de pace în Ucraina, nu despre război.

Deși medaliat de președintele Zelenski pentru ”merite personale”, Vasile Dîncu nu a scăpat de tirada dură a ”câinilor războiului” din presa și societatea civilă românească. Demisia sa se leagă de neînțelegeri cu președintele Iohannis, care este un aliat fidel al NATO și Bruxellului. Dîncu fost tratat critic, la fel de acid ca și fostul demnitar clujean Andrei Marga. Să vorbești în ziua de azi despre negocieri și pace în Ucarina ești condamnat instant la demisie din funcția publică sau la oprobiul presei sau societății civile de chitanțier. Andrei Marga a pățit-o mai rău decât Vasile Dîncu, fiind trecut pe ”lista neagră” de un site ucrainean.

Publicația Mirotvorets („Aducătorul de Pace” sau „Pacificatorul”), care l-a pus la index Andrei Marga, este un site considerat terorist. Oricum în Ucraina orice român care vorbete de pace și drepturile minorităților, conform standardelor UE, este trecut pe ”lista neagră”, fără ca MAE, SRI; SIE sau Iohannis să-I protejeze ca cetățeni români, plătitori de taxe și impozite. Pentru interesul Ucrainei, protecția cetățenilor și demnitorilor români nu mai contează?

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește într-un podcast recent de lucruri mult mai grave. El a scris pe blogul său că România ar putea fi folosită în acest scop pentru a ajuta trupele ucrainene „să recucerească Donbasul și Crimeea. Se va spune că NATO nu atacă Rusia, pentru că teritoriile respective nu sînt rusești”. Publicistul a remarcat că pe lângă trupele și tehnica franceză, în România se află celebra Divizie 101 aeropurtată, a SUA.

În această ordine de idei, Cristoiu spune că în timp ce la noi vin arme și soldați occidentali, în Ungaria vecină vin investiții din țările respective. Ca și în iunie 1941, din România se poate trece rapid granița în Ucraina pentru a lua poziție de luptă alături de armata ucraineană. Klaus Iohannis a acceptat ca România să fie bază de plecare pentru atacarea Rusiei. Dintre toți liderii NATO e cel mai agresiv în atacarea Rusiei.La ordinele sale Sistemul a impus presei o poziție antirusească pe care nici măcar presa Războiului sfînt n-a atins-o. Românii vor fi alături de trupele ucrainene? E o întrebare inutilă: Ce nu face Klaus Iohannis ca să devină secretar general NATO?”, a concluzionat jurnalistul.

Chiar și 30 de parlamentari americani democrați i-au cerut președintelui Joe Biden să negocieze pacea ca războiul să nu mai facă victime. În scrisoare se vorbește despre distrugerile pe care le-a provocat războiul și despre riscul unei escaladări catastrofice.

„În ultimele săptămâni, riscul unui război nuclear a crescut, luptele au escaladat, iar insecuritatea economică globală s-a adâncit. Mii de oameni sunt morți și alte zeci de milioane afectați”, se mai arată în același document. Invocând datoria lor de a aproba cheltuirea a miliarde de dolari din banii contribuabililor americani pe asistență militară, democrații au spus că o asemenea implicare creează o responsabilitate „pentru Statele Unite să exploreze serios toate căile posibile”. Bineînțeles Casa Albă a respins cererea.

La ora actuală doar războiul este soluția pentru rezolvarea situației din Ucraina, în opinia lui Putin, Macron, Biden sau Zelenski? Cei care vor vorbi de negocieri sau pace cu agresorul vor fi demiși, trecuți pe ”liste negre” sau aruncați oprobiului public de către presa și societatea civilă de chitanțier. Vasile Dîncu a avut noroc că a scăpat doar cu demisia că a vorbit de pace. La ora actuală fantoma războiului aduce bani și putere celor care diriguiesc lumea și marilor firme de armament.

Klaus Iohannis se visează secretar general NATO, iar pentru această funcție el trebuie să facă din România o țară în prima linie a frontului NATO împtirva Rusiei pentru apărarea valorilor euro-atlantice cu toate mijloacele și subn toate formele? De fapt se ascute ”lupta pentru pace” prin intensificarea războiului, ca în anii 1939 -1940. Pace va fi doar după ce Rusia se va retrage din Ucraina și va fi înfrântă prin înlăturarea lui Putin și a camarilei sale de la Moscova.

Când Ucraina și NATO vor câștiga acest război și Rusia va fi zdrobită, posibil împărțită, iar la Moscova va fi un președinte democrat care va semna contracte grase cu țările democrate din Occident, cu marile bănci și corporații aducătoare de profit și bunăstare, se va vorbi, în sfârșit, despre negocieri și pace. Lumea va avea un singur centru fdemocrat de putere. Visul oricărui democrat european sau american de la puterea este ca în cântecul lui John Lenon.

Ionuț Țene/ napocanews.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…