Ce mai vinzi, TRĂDĂTORULE? Dragnea, șantajat iar de unguri! UDMR anunță că nu sprijină proiectul de buget pe anul 2019!

Ce mai vinzi, TRĂDĂTORULE? Dragnea, șantajat iar de unguri! UDMR anunță că nu sprijină proiectul de buget pe anul 2019! Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri că, deși proiectul de buget de stat pe anul 2019 nu a fost încă depus în Parlament, formațiunea pe care o conduce nu poate să sprijine forma despre care are cunoștință.

Kelemen a arătat că UDMR nu este de acord cu propunerile ministrului de finanțe ce privesc excluderea consiliilor județene de la redistribuirea sumelor din impozitul pe venitul personal, ca multe localități să primească mai puține sume de bani ca în anul 2018, sau în anii anteriori, cu înjumătățirea bugetului alocat (raportat la 2018) pentru întreținerea drumurilor județene și nici cu neasigurarea bugetului pentru programul PNLD, relatează G4Media.ro.

„Degeaba solicită sprijinul proiectului în actuala formă, noi nu suntem de acord”, a declarat Kelemen Hunor, vineri, la ședința delegaților UDMR din Județul Satu Mare, potrivit versiunii în limba maghiară a site-ului UDMR.

Liderul UDMR a mai adăugat faptul că situația nu este una fericită, proiectul bugetului ar fi trebuit depus în Parlament încă din luna noiembrie ”și atunci am fi avut posibilitatea de a adopta o decizie înțeleaptă, dar această situație este în răspunderea coaliției de guvernare”. 

Anunțul lui Kelemen Hunor vine în contextul în care parlamentarii maghiari și-au creat un ascendent asupra lui Liviu Dragnea, după ce coaliția PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților, iar Guvernul este confruntat cu o moțiune de cenzură depusă de Opoziție.

Astfel, UDMR a reușit amânarea supunerii miercuri la vot a legii pensiilor, unul dintre cele mai importante proiecte ale PSD. Confruntat cu riscul la inițiativa să fie respinsă în lipsa voturilor necesare, Dragnea a preferat scoaterea acesteia de pe ordinea de zi, după ce maghiarii au anunțat că nu vor vota deoarece amendamentele lor care vizau persoanele cu dizabilități au fost respinse.

De asemenea, profitând de avantajul pe care îl are, UDMR a propus zilele trecute propriile modificări la legea educației naționale: extinderea școlilor cu predare în limbile minorităților, transport decontat integral pentru elevii minorității, dublarea costului standard per elev și dublarea finanțării de bază per student în cazul minorităților, examene în limbile minorităților, Bacalaureat de două tipuri și panouri bilingve în toate școlile cu predare în limba minorităților.

 
 

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă