Ce mită ar fi primit şefa Medicinei Legale din Iaşi. Este unul dintre cei mai bine plătiţi doctori: 36.000 de lei pe lună

Ce mită ar fi primit şefa Medicinei Legale din Iaşi. Este unul dintre cei mai bine plătiţi doctori: 36.000 de lei pe lună

Medicul ieşean Diana Iliescu Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală din Iaşi, este inculpat de DNA într-un dosar de corupţie. Potrivit unor surse, în perioada iulie - septembrie, doctorul şi-ar fi însuşit cutii cu măşti de protecţie şi ar fi primit un cadou, pentru o presupusă intervenţie la UMF. Joi, 1 octombrie, Tribunalul Iaşi a amânat decizia privind controlul judiciar impusă în cazul său, scrie Adevărul .

Diana Iliescu Bulgaru este unul dintre cei mai cunoscuţi medici legişti din Iaşi fiind, de asemenea, şi cadru universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din oraş. Săptămâna trecută, doctoriţa ieşeană a fost audiată de un procuror de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi, la finalul interogatoriului fiind pusă sub acuzare de trafic de influenţă şi luare de mită.

Potrivit unor surse juridice, presupusele fapte ale doctoriţei ieşene constau în primirea de folose necuvenite de la o firmă ce a furnizat materiale sanitare de anti-Covid-19 la Institutul de Medicină Legală.

Reprezenţii DNA au refuzat să precizeze în mod explicit ce a primit mită doctoriţa, furnizând un răspuns în care au admis doar că Bulgaru este cercetată pentru luare de mită de trafic de influenţă. 

„Pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi se află în lucru o cauză penală în care procurorii anticorupţie au dispus, faţă de persoana la care faceţi referire, punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. 

În acest moment, alte informaţii referitoare la stadiul anchetei, nu pot fi puse la dispoziţie în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001", a precizat DNA, care a refuzat să dezvăluie în ce a constau presupusele fapte de corupţie comise de Bulgaru.

Salariu de 7.500 de euro pe lună

Potrivit unor surse juridice, Diana Iliescu Bulgaru ar fi acuzată că ar fi primit câteva cutii cu măşti de protecţie, de la o firmă care a avut relaţii comerciale cu IML. De asemenea, de la nişte prieteni de familie, Bulgaru ar fi primit nişte cadouri, pentru un presupus ajutor pe care doctoriţa urma să îl acorde fiice amicilor, studentă la UMF Iaşi. Ajutorul nu s-ar fi materializat, au mai arătat sursele. 

Aceleaşi surse au arătat precizat pentru „Adevărul” că faptele pentru care Bulgaru a fost pusă sub acuzare ar fi fost comise în perioada iulie – septembrie 2020.

În acelaşi dosar cu Diana Bulgaru a mai fost pusă sub acuzare o altă angajată de la IML, Lucia Manolache. Ambele acuzate au fost plasate sub control judiciar având o serie de interdicţii, conform surselor. Bulgaru şi Manolache au contestat măsura dispusă de procuror la Tribunalul Iaşi.

Diana Bulgaru este unul dintre cei mai bine plătiţi medici din sistemul sanitar ieşean. Potrivit declaraţiei de avere completată anul acesta, Bulgaru a încasat, în anul 2019, un salariu luna de 28.400 de lei pentru funcţia de director al IML Iaşi. Veniturile ei au fost rotunjite şi de leafa pe care o primeşte de la UMF Iaşi, de unde a mai încasat 8.300 de lei lunar.

Doctoriţa din Iaşi mai deţine, alături de familie, două terenuri intravilane de 150 mp, respectiv 350 mp, şi un teren agricol de 1.800 mp. Familia Bulgaru are în proprietate trei case de locuit (achiziţionate între 2005 şi 2011, de 51 mp, 150 mp şi 200 mp), dar şi un apartament de 56 mp din 2018.

De asemenea, declaraţiia de avere mai relevă că soţii Bulgaru au trei maşini - Suzuki Vitara, Hiunday Tucson şi Lexus 600 HS, (2016, 2010 şi 2012) şi a vândut un alt Vitara în 2018 către Casa Auto, pentru 7.000 de euro. Diana Bulgaru deţine la ING, din 2019, de 100.689 de lei, şi are credite ipotecare sau de nevoie personale de 73.000 de euro şi 550.000 lei. Soţul ei lucrează ca şef de birou la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Imediat după ce a fost pusă sub acuzare de procurorii DNA, Diana Bulgaru a intrat în concediu de odihnă, potrivit unor surse din cadrul IML. Doctoriţa a refuzat să detalieze presei acuzaţiile care i se aducă. „Îmi susţin nevinovăţia. Aştept justiţia să facă dreptate”, a precizat Diana Bulgaru.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro