Ce nemernică! Dăncilă își face griji pentru imaginea României din cauza „suspiciunilor” asupra Codruței Kovesi! „Ce vom face noi, ca țară?”

Ce nemernică! Dăncilă își face griji pentru imaginea României din cauza „suspiciunilor” asupra Codruței Kovesi! „Ce vom face noi, ca țară?”

Ce nemernică! Dăncilă își face griji pentru imaginea României din cauza „suspiciunilor” asupra Codruței Kovesi! „Ce vom face noi, ca țară?”. Premierul a subliniat că Iohannis a fost de acord cu demiterea fostei șefe DNA.

Prezentă miercuri seară în studioul Digi24, Viorica Dăncilă a făcut mai multe declarații despre candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. Premierul a vorbit despre ”mai multe suspiciuni” care planează asupra fostei șefe a DNA și a subliniat că președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu demiterea fostei șefe DNA:

 ”O să vă explic așa cum mi-ați explicat cu Vasile Ciurchea, de la CNAS. Acolo ne acuzați că planează o suspiciune. Dar asupra doamnei Laura Codruța Kovesi planează mai multe suspiciuni. Doamna a plecat de la DNA pentru că a existat un raport care a propus eliberarea din funcție. Trebuia să își rezolve aceste probleme din țară și pe urmă să candideze la această funcție. Acesta a fost motivul pentru care am spus că mi se pare nepotrivită. La domnul Ciurchea este altă funcție. Dar la doamna Kovesi vorbim de procuror european, în domeniul Justiției”, a declarat premierul.

Dăncilă s-a întrebat retoric, apelând la un ton dramatic, ”ce vom face noi, ca țară” în cazul în care ”vreuna dintre suspiciuni se va adeveri”:

”Să spunem că doamna Kovesi este numită în funcție și dacă una din acuzațiile asupra ei se vor adeveri? Noi ce vom face ca țară? Este important ca noi, ca țară, să ne recâștigăm credibilitatea. Mi-aș dori ca doamna Kovesi să nu aibă nicio problemă. Dar dacă va fi o problemă, toți liderii europeni se vor retrage și vor vorbi despre ”problema României”. Eu nu afirm că este vinovată sau nu, dar a fost schimbată din funcție tocmai din cauza unor aspecte legate de activitatea dumneaei”, a mai declarat Dăncilă.

Premierul a lăsat impresia că nu știe unde sunt înregistrate dosarele Laurei Codruța Kovesi și nici care sunt acuzațiile care i se aduc, dar a subliniat că președintele Iohannis a fost de acord că fosta șefă a DNA a avut un management defectuos și că a acceptat raportul lui Tudorel Toader și demiterea lui Kovesi:

”Am înțeles că sunt niște dosare, anchete, nu știu unde sunt. Dar modul în care a gestionat conducerea DNA a fost defectuos. Fostul ministru al Justiției a făcut un raport complex despre acest lucru, care a fost și acceptat în cele din urmă de președintele Klaus Iohannis”, a mai spus Dăncilă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu