Ce nu spune nimeni despre salariile de 5.000 de lire din Marea Britanie. Toți românii care vor să lucreze în străinătate trebuie să știe asta

Ce nu spune nimeni despre salariile de 5.000 de lire din Marea Britanie. Toți românii care vor să lucreze în străinătate trebuie să știe asta

Românii care doresc să lucreze în Marea Britanie, atrași de mirajul câștigurilor consistente, ar trebui să se gândească de 2 ori înainte de a face acest pas. O leafă de 5.000 de euro arată bine pe hârtie, însă, în realitate constați că alta este situația.

Salarii mari în străinătate, dar și trai scump FOTO pixabay.com

Situația s-a schimbat mult, chiar foarte mult. Chiar dacă noi avem tendința de a publica în mediile de informare fotografii sau realizări ale noastre sau momente frumoase sau plăcute din viața noastră, în realitate, nu prea umblă câinii cu colaci în coadă absolut deloc. Costurile cu energia au crescut, costurile chiriilor au crescut. Foarte mulți oameni au ales deja ușor, ușor să părăsească Marea Britanie. Salariile nu au crescut deloc la ritmul la care au crescut prețurile în Marea Britanie, nu au crescut deloc. Ar fi fost un lucru extraordinar. Vedem că și aici există o grevă a profesorilor, care sunt nemulțumiți și care încearcă din răsputeri să obțină măcar minimul necesar pentru a trăi”, a explicat Cristian Stîncanu, directorul Organizației Non-Profit "My Romania Community", în emisiunea Departe de România , difuzată de ȘtiriDiaspora și DCNews.

Acesta a precizat că toți cei care doresc să lucreze în Anglia trebuie să ia în considerare o serie de cheltuieli lunare. dacă familia mai are și copii, atunci lucrulee se complică.

E ușor să spui în Marea Britanie poți câștiga până la 5.000 lire pe lună. Da, sună extraordinar de bine, însă în momentul în care nu spui și cheltuielile pe care le ai în Marea Britanie, atunci sună chiar extraordinar", a adăugat Stăncanu, făcând referire la plătile curente care ajung lunar să consume aproape tot salariul. Este vorba despre: facturi la telefon, întreținerea apartamentului în care locuiești, mâncare etc.

De ce emigrează tinerii români

Conform datelor Institutului Național de Statistică, peste 420.000 de copii și tineri cu vârsta între 0 și 24 de ani au plecat din România în perioada 2015-2020.

INS arată că peste 420.000 de copii și tineri cu vârsta între 0 și 24 de ani au plecat din România în perioada 2015-2020, iar printre motive se numără oportunitățile de muncă și carieră, șomajul sau salariile mici din România.

De asemenea, tinerii pleacă din România pentru a studia în străinătate .

”Am ales să studiez în străinătate datorită oportunităților profesionale pe care ți le oferă absolvirea unei universități bine poziționate în topurile internaționale. Al doilea motiv a fost flexibilitatea programului de studiu, faptul că poți alege fie să studiezi trei ani la licență cu încă doi de masterat, fie patru ani de licență cu un an de masterat. Iar masteratul îl poți face la o altă universitate dacă dorești acest lucru”, motivează Ioana, studentă la Arhitectură în Irlanda.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat