Ce oameni a avut țara asta!/În inima Bucureștiului, pe Magheru, era cândva un fabulos templu grecesc, care adăpostea un muzeu-comoară

Ce oameni a avut țara asta!/În inima Bucureștiului, pe Magheru, era cândva un fabulos templu grecesc, care adăpostea un muzeu-comoară

Doar bătrânii din București poate că își mai amintesc de clădirea aceea antică, impunătoare care a stat în buricul târgului din 1910 și până în anul 1961. Muzeul Simu se afla pe colțul dintre Bulevardul Magheru și strada Arthur Verona, vis-a-vis de cinematograful Patria.

Clădirea adăpostea lucrări de pictură, sculptură, grafică și arte decorative de o excepțională și uriașă valoare. Toate au fost adunate de un singur om, Anastase Simu, un mare boier pasionat de artă care-a trăit după deviza “Nu numai pentru noi, dar și pentru alții”. Mai jos, aflați povestea templului demolat și ce s-a întâmplat cu uriașa avere a colectionarului Simu.

Citiți articolul integral pe b365.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”