Ce pedeapsă a primit un român care a furat în SUA o sticlă de whisky de 7.500 de dolari. Cât a stat la închisoare

Ce pedeapsă a primit un român care a furat în SUA o sticlă de whisky de 7.500 de dolari. Cât a stat la închisoare

Românul în vârstă de 50 de ani a sustras o sticlă de băutură scumpă din magazinul „The Liquor Store” din orașul american Jackson (Wyoming). Pentru fapta sa, suspectul a ajuns în fața instanței care a decis ce pedeapsă merită.

Bărbatul a stat o zi după gratii FOTO Shutterstock

Marian Firu a furat în noiembrie 2022 o sticlă de băuturp în valoare de 7.500 de dolari, relatează jurnalemigrant.com

Conform publicaței Cowboy State Daily , Tribunalul din Jackson l-a condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare nesupravegheată.

Conform sentinței, dacă mai încalcă legea, bărbatul riscă însă o eventuală pedeapsă de 179 de zile de închisoare.

Incidentul s-a petrecut pe 2 noiembrie 2022, când, aflându-se între-un magazin, Firu a fost surprins de camerele de supraveghere cum a luat de pe raft o sticlă de scotch „Dalmore 35 Year” , care costa 7.449 de dolari, și a ascuns-o la brâu, după care a părăsit magazinul.

La scurt timp, suspectul a fost arestat după ce un ofițer de poliție, care cunoștea cazul, l-a văzut cerșind într-o intersecție din oraș.

Deși pare mult, prețul pentru o sticlă de băutură bună nu este deloc exagerat. Expertul în alcool Mike Moser din Wyoming a explicat că nu este deloc așa.

„Piața este cu adevărat nebună acum”, a dezvăluit Moser. „Aș cumpăra-o? Nu. Dar există o mulțime de oameni care o vor. Oamenii nu beau atât de mult pe cât obișnuiau, dar când o fac, aleg cea mai bună marfă”, a subliniat el.

El a precizat că nu există prea multe articole de vânzare pe care să le furi și apoi să le revinzi în aceeași zi. În schimb, băuturile alcoolice se vând extrem de rapid.

Fie că este vorba despre poșirca de pe raftul de jos sau de o sticlă de scotch de 10.000 de dolari, o poți vinde instantaneu. Furi un tricou polo, du-te să găsești pe cineva care să-l cumpere, dar dacă furi o sticlă decentă de whisky, nicio problemă”, a explicat expertul.

A stat doar o zi în închisoare

Inițial, Parchetul din Teton County l-a acuzat pe Firu de furt , care se pedepsește cu până la 10 ani de închisoare și amendă de 10.000 de dolari.

Într-un final a fost luat în considerare statutul de imigrant al inculpatului, motiv pentru care instanța a acceptat o reducere a acuzațiilor pentru infracțiunea de furt.

„O contravenție ar proteja cererea de azil actuală și în curs a domnului Firu”, a declarat apărătorul acestuia „ Ar fi calificată drept o scutire de la plata unei infracțiuni minore, în conformitate cu Legea privind imigrația”, a adăugat ea.

Termenii eliberării condiționate stipulează că Firu trebuie să ducă o „viață demnă și onorabilă” fără încălcări ale legii, altele decât contravenții rutiere minore. De asemenea, el nu trebuie să consume alcool sau droguri și nici să se asocieze cu persoane care consumă substanțe ilegale.

O rudă a inculpatului a plătit cauțiunea de 7.500 de dolari pentru suspect, după ce acesta a petrecut o zi în închisoare.

Instanța i-a restituit lui Isac Firu suma de 3.280 de dolari, dar a alocat 4.000 de dolari din cauțiune către „The Liquor Store” ca despăgubire.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...