Ce pericol vă paște când folosiți des un produs cosmetic. Specialiștii pun femeile în gardă

Ce pericol vă paște când folosiți des un produs cosmetic. Specialiștii pun femeile în gardă

Lacurile cu gel și oja semipermanentă pot provoca alergii grave, mai ales dacă unghiile nu sunt uscate suficient.

Manichiura trebuie făcută la saloane FOTO: Shutterstock

O manichiură frumoasă poate fi nocivă pentru femei, mai ales dacă oja și celelalte cosmetice nu sunt aplicate corect. De aceea, specialiștii recomandă saloanele profesionale, acolo unde personalul este instruit în acest scop și unde pericolul apariției unor alergii nedorite este redus.

Potrivit specialiștilor, metacrilatul, substanţa din oja semipermanentă sau din gel, poate provoca alergii periculoase.

A relevat acest lucru un studiu făcut de dermatologii britanici, care au demonstrat că bazele şi topurile care conţin această substanţă pot declanşa alergii periculoase dacă unghiile nu sunt uscate suficient.

"Problemele pot să intervină din calitatea produsului sau dacă acesta nu s-a uscat bine şi rămâne la stadiul de monomer, deci la stadiul în care molecula este foarte mică şi poate să pătrundă prin piele şi prin unghie", a explicat, pentru observatornews.ro Manuela Ravescu, dermatolog.

Potrivit medicului dermatolog , aceste substanțe pot dezvolta și alte complicații medicale iar odată ce o persoană capătă o alergie la derivația de acril , viaţa sa poate să devină foarte dificilă.

Studiile din România arată că jumătate dintre femeile care vizitează saloanele de înfrumuseţare aleg manichiura semipermanentă ori cea cu gel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante