CE propune suplimentarea ajutoarelor pentru Republica Moldova cu 145 de milioane de euro

CE propune suplimentarea ajutoarelor pentru Republica Moldova cu 145 de milioane de euro

Comisia Europeană a propus marţi suplimentarea ajutoarelor pentru Republica Moldova cu 145 de milioane de euro, informează dpa, citată de Agerpres .

Ursula von der Leyen. FOTO EPA EFE

Suntem solidari cu Moldova în timp ce undele de şoc ale războiului brutal al Rusiei continuă să lovească ţara", a transmis preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat.

Banii europeni sunt destinați combaterii crizei energetice şi găzduirii mai multor refugiaţi ucraineni.

45 din cele 145 de milioane de euro ale ajutorului suplimentar sunt nerambursabile. Asistenţa financiară este condiţionată de reformele în economie, consolidarea statului de drept, securitatea energetică şi progresele în combaterea corupţiei.

Mai trebuie ca Parlamentul European şi de ţările membre ale UE să aprobe propunerea Comisiei. Noua tranşă de fonduri ar urma să se adauge sumei de circa un miliard de dolari promisă deja de Uniune Republicii Moldova.

Amintim că Președintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrare eurasiatică și relații cu compatrioții, Leonid Kalașnikov, ameninţă că Republica Moldova ar putea fi destrămată dacă se va alătura NATO.

Oficialul rus a anunțat că poziția Kremlinului față de o potențială intrare a Republicii Moldova în NATO va fi una negativă, pentru că acest lucru va reprezenta „un pericol pentru securitatea” Federației Ruse.

Armata Națională a Moldovei desfășoară, începând de marți, exerciții de antrenament în toate garnizoanele militare din țară .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...