Ce s-a întâmplat cu conferinţa de presă a avocaţilor lui Trump în Philadelphia. Locul ales, o firmă de grădinărit, subiect de comentarii sarcastice pe internet

Ce s-a întâmplat cu conferinţa de presă a avocaţilor lui Trump în Philadelphia. Locul ales, o firmă de grădinărit, subiect de comentarii sarcastice pe internet

Sâmbătă dimineaţa, în SUA, cu câteva momente înainte ca televiziunile americane să anunţe victoria candidatului democrat Joe Biden, Donald Trump a anunţat o „mare conferinţă de presă” în Philadelphia la „Four Seasons”, numele unui hotel din oraş, ca apoi să revină şi să precizeze că de fapt este vorba de Four Seasons Total Landscaping, o firmă de amenajări exterioare.  Confuzia a fost remarcată de Washington Post şi alte publicaţii americane,  scrie Adevărul .

Totodată, hotelul a ţinut să clarifice că nu are nicio legătură cu conferinţa de presă.
Potrivit Slate, care citează  observaţii venite de pe reţele sociale, echipa de campanie a lui Trump ar fi făcut o greşeală, întrucât locaţia, situată într-o parte cenuşie a oraşului, nu pare a fi una potrivită pentru atmosfera pe care doreşte să o creeze Trump.
Donald Trump se afla pe terenul de golf când televiziunile americane au anunţat sfârşitul cursei electorale în favoarea lui Biden, iar de atunci a fost surprins întorcându-se la Casa Albă. Donald Trump părea dezamăgit şi a salutat presa cu un gest al mâinii fără a se opri.El a continuat să-l numească pe Biden „preşedinte fals”, conform unor surse de la Casa Albă, susţinând pe Twitter că a obţinut 71 de milioane de voturi legale, după ce anterior subliniase că de luni va începe lupta în instanţă. Donald Trump nu ar intenţiona să susţină un discurs de renunţare şi nici să participe la investirea noului preşedinte al SUA.
Slate notează că jurnaliştii ajunşi la faţa locului au fost destul de surprinşi, iar mulţi pe reţelele sociale au speculat că cel mai probabil echipa de campanie a lui Trump a comis o eroare când a chemat presa la o firmă situată într-o zonă industrială cenuşie a oraşului, aflată între un magazin cu cărţi pentru adulţi şi un crematoriu. Subiectul a devenit obiect de glume şi comentarii sarcastice pe reţelele sociale, unii observând că este o metaforă a eşecului campaniei prezidenţiale a lui Donald Trump.
„Nu s-a terminat. Ne vom susţine dreptatea la Four Seasons Total Lanscaping. Lângă Fatntasy Island Adult Books. Vizavi de Crematoriul Delaware Valley. Între extinctor şi furtunul galben”, scrie Patton Oswalt pe Twitter.
Patton Oswalt
 
@pattonoswalt
 
 

This is not over. For we shall mount our righteous stand at Four Seasons Total Landscaping. Next to Fantasy Island Adult Books. Across the street from the Delaware Valley Cremation Center. Between the fire extinguisher and yellow hose.

View image on Twitter View image on Twitter View image on Twitter
 
31.9K people are talking about this
 
 
 „Trecerea de la hotelul patru anotimpuri la „patru anotimpuri total landscaping” pare o metaforă pentru cum stătea preşedintele la voturi pe măsură ce săptămâna se apropia de sfârşit”, remarcă Justin Sink.
Justin Sink
 
@justinsink
 
 

the switcheroo from the four seasons hotel to “four seasons total landscaping” feels like an metaphor for the president’s standing in the Pa tally as the week has progressed https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1325087011464749056 …

Donald J. Trump
 
@realDonaldTrump

Big press conference today in Philadelphia at Four Seasons Total Landscaping — 11:30am!

 
877 people are talking about this
 
 
 „Când cărţile de istorie se vor întoarce în această perioadă, prima propoziţie va fi: „A început cu o coborâre cu liftul şi a culminat cu o conferinţă de presă la Four Seasons Total Landscaping”, scrie Seth Fiegerman.
Conferinţa de presă a fost susţinută de avocatul personal al lui Trump Rudy Giuliani care a subliniat că Donald Trump nu va renunţa la cursă şi că voturile au fost fraudate în Pennsylvania. Se pare că acesta ar fi aflat veştile chiar în timpul conferinţei de presă, reacţionând ”Nu fiţi ridicoli!”.Argumentele sale s-au centrat pe faptul că observatorii republicani nu au fost lăsaţi să examineze buletinele de vot. 
„Se pare că cineva de la Comiteul Naţional Democrat a trimis o notă prin care cerea să nu fie lăsaţi republicanii să se uite pe aceste buletine de vot prin corespondenţă”, a spus Giuliani fără a prezenta vreo dovadă.
Potrivit The Independent, reporterii au început să părăsească locaţia după ce televiziunile americane au anunţat că Joe Biden a depăşit pragul electoral de 270 de voturi câştigând statul Pennsylvania, unde Donald Trump avusese un avans important miercuri. Grosul voturilor prin corespondenţă în favoarea lui Joe Biden în oraşele democrate din Pennsylvania a înclinat decisiv balanţa. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…