Ce s-a întâmplat cu tancul rusesc fotografiat într-o localitate din Louisiana FOTO

Ce s-a întâmplat cu tancul rusesc fotografiat într-o localitate din Louisiana FOTO

Misterul staționării unui tanc rusesc de tip T-90A lângă o benzinărie din localitatea Roanoke, Louisiana a fost deslușit: marți, Pentagonul a confirmat că tancul îi aparține și avea ca destinație o bază militară.

Tancul rusesc a fost fotografiat în parcarea unei benzinării FOTO twitter.com/Walter Report

Tancul de tip T-90A avea armele dezactivate și se afla în drum spre o bază militară (destinată testării tehnicii și materialelor militare -n.red) a declarat marți Sue Gough, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, pentru publicația de specialitate „The War Zone”, preluată de Insider.

Acesta se îndrepta spre baza militară Aberdeen Proving Grounds (Maryland) în momentul în care camionul care îl transporta a suferit o defecțiune.

„Blindajul reactiv exploziv al tancului era inactiv, nu era înarmat ori transporta vreun material periculos, și nu a reprezentat în niciun moment un risc public”, a adăugat ea.

Camionul care transporta tancul a fost nevoit să se oprească în apropierea unui centru pentru călători ce include o benzinărie și un cazino, în localitatea Roanoke, stârnind multă nedumerire în rândul personalului, a relatat The War Zone.

Roanoke se află la circa 2000 de kilometri de destinație.

Valerie Mott, directorul adjunct al cazinoului și centrului de turism, a mărturisit pentru The War Zone că nu a văzut niciodată un tanc în cei 7 ani de când lucrează acolo.

Cum a ajuns tancul în SUA

Cel mai probabil tancul a aparținut Brigăzii 27 de infanterie motorizată a Rusiei și a fost abandonat în regiunea Harkov în septembrie anul trecut, au declarat pentru The War Zone analiști de informații din surse deschisă, care monitorizează echipamentele militare folosite în Ucraina.

Gough nu a confirmat informația că tancul a fost capturat pe câmpul de luptă din Ucraina anul trecut. Totodată, nu este clar cum a ajuns în SUA și ce va face Pentagonul cu tancul rusesc după ce va ajunge la baza militară.

Gough s-a limitat să spună că acest transport „este parte a angajamentului nostru de a oferi Ucrainei capacitățile de care are nevoie pentru a contracara agresiunea rusă”.

Baza Aberdeen Proving Grounds din Harford County nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Insider.

Potrivit site-ul său, baza are drept „responsabilități numeroase realizări tehnice în domeniul informațiilor militare, al cercetării medicale, al ingineriei și al tehnologiei informatice".

Rusia a pierdut în războiul din Ucraina peste 10.000 de unități de echipament militar, inclusiv 1.950 de tancuri, se arată într-o analiză a portalui Oryx.

Rusia a pierdut, pe lângă sutele de tancuri T-72 și T-80, și câteva zeci de T-90, cele mai moderne tancuri din dotarea Armatei sale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...