Ce s-a întâmplat, de fapt, cu bărbatul dintr-un „univers paralel” care a năucit Japonia

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu bărbatul dintr-un „univers paralel” care a năucit Japonia

Povestea „omului din Tuared” a devenit una din cele mai cunoscute legende urbane despre existența unei lumi paralele. Presa vremii a făcut o oarecare lumină în acest caz fără a lămuri însă misterul, relatează NextShark.

Teoriile despre lumile paralele sunt de mare interes FOTO SHUTTERSTOCK

În iulie 1954, într-o zi toridă de vară, un om de afaceri a sosit la Aeroportul Haneda din Tokyo.

Cu toate că părea un călător oarecare, acest om avea să provoace haos doar câteva minute mai târziu. Verificându-i pașaportul, autoritățile au descoperit că venea din Taured, o țară care nu există.

În mod aparent surprinzător, documentele bărbatului păreau legitime. Pașaportul său avea ștampile din țări pe care le vizitase anterior, inclusiv Japonia. Omul a explicat că Taured se află în Europa, între Franța și Spania. A indicat-o chiar și pe o hartă.

Doar că pentru toată lumea -cel puțin în acest univers - această țară este Principatul Andorra. Bărbatul s-a înfuriat și a devenit confuz, insistând că Taured are o existență de mai bine de 1.000 de ani.

Autoritățile japoneze au fost puse în încurcătură. În urma „interogatoriului”, au decis să-l cazeze la un hotel local până când vor putea lămuri situația. Camera bărbatului, care se afla la etaj, era încuiată, bine păzită și nu avea balcon.

În dimineața următoare, dispăruse.

Ce s-a întâmplat în realitate

Povestea „Omului din Taured", a devenit una dintre cele mai cunoscute legende urbane din istoria modernă despre universuri alternative sau paralele. S-au scris cărți despre el și este un subiect preferat pe TikTok și YouTube, atrăgând atât teoreticienii conspirației, cât și internauți care sunt interesați din pură curiozitate.

În ciuda detaliilor senzaționale, legenda provine dintr-un incident real, conform știrilor apărute în presa vremii.

Omul nu venea dintr-un univers alternativ, ci era un călător ilegal.

În primul rând, anul nu era 1954, ci 1959. Bărbatul, identificat ca fiind John Allen Kuchar Zegrus, în vîrstă de 36 de ani, călătorea de ceva vreme cu un pașaport fals, reușind cumva să înșele vigilența altor țări. Din nefericire pentru el, înșelătoria sa a luat sfârșit în Japonia, unde a fost condamnat pentru intrare ilegală și fraudă, în aprilie 1960.

Despre Zegrus s-a scris că ar fi călătorit în Japonia împreună cu soția sa coreeană din Taipei. Nu a fost arestat înainte de a fi încasat cecuri false pentru a acoperi costurile șederii lor în țară, conform Snopes.com, site care a dezvăluit de altfel adevărul din spatele legendei.

Un judecător din Tokyo l-ar fi condamnat pe Zegrus la un an de închisoare. După care situația a luat o turnură dramatică: după ce i-a fost tradusă sentința, Zegrus s-a ridicat și și-a tăiat brațele cu o bucată de sticlă pe care o ascunsese în gură. „Mă sinucid!” a amenințat el.

Zegrus ar fi fost dus de urgență la un spital - în acest punct se încheie cronologia evenimentelor. În cele din urmă, se pare că și-a ispășit pedeapsa, dar care era identitatea lui reală și care era originea lui rămâne un mister. Soția sa, care avea 30 de ani la momentul respectiv, ar fi fost repatriată în Coreea de Sud. Nu este clar ce s-a întâmplat cu ea.

Unii cred că Zegrus a venit din Algeria. Acest lucru se datorează faptului că el a menționat locuri precum Tamanrasset (despre care a afirmat că este capitala Taured „la sud de Sahara”) și Tuared (o variație a ortografiei cuvântului Taured, despre care se crede că este o variantă greșită a Tuareg). Tamanrasset este numele unei provincii din Algeria, în timp ce Tuareg este un grup etnic islamic care trăiește în principal în Sahara, inclusiv în sudul Algeriei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...