Ce salariu încasează un român ca profesor în Austria față de unul din România: „Mizerabil!”

Ce salariu încasează un român ca profesor în Austria față de unul din România: „Mizerabil!”

Un preot și profesor de religie ortodoxă în Austria, Cezar Marksteiner-Ungureanu, a dezvăluit într-o postare publicată pe Facebook că dascălii cu 30 de ani vechime din vestul Europei încasează circa 4.000-5.000 de euro pe lună.

Greva generală din învățământ a început de luni, 22 mai. Foto Inquam Photos Octav Ganea

Despre salariile profesorilor:

Primul meu salariu ca profesor în Austria a fost de aproximativ 1540 euro pe lună. Aici se primesc 14 salarii pe an. Deci am început cu un salariu mai mare decât cel al unui profesor român cu vechime de 30 de ani.

Un profesor cu 30 de ani vechime primește în Austria vreo 4000-5000 de euro pe lună.

Punctul de plecare în cazul grevei profesorilor este următorul: statul român îi plătește pe profesori MI-ZE-RA-BIL. Măriți salariile și lăsați prostiile cu sporuri și alte tâmpenii”, se arată în postarea publicată pe Facebook de Cezar Marksteiner-Ungureanu.

Greva din învățământ a început de luni, 22 mai, iar mii de profesori au ieșit în stradă în mai multe orașe din țară.

Sindicaliștii au argumentat că în ultimii doi ani au făcut demersuri nenumărate la Guvern pentru salarii mai mari, care însă au rămas fără răspuns. De asemenea, în urma întâlnirii cu sindicatele din Educație, Guvernul a hotărât să nu mărească salariile profesorilor , ci să le ofere un card cadrelor didactice și auxiliare cu 1.000 de lei în luna iunie și 1.500 în octombrie.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a transmis joi, 25 mai, că Guvernul va aproba vineri, 26 mai, majorarea salariului personalului nedidactic din învăţământ în medie cu 9%. Acestor venituri li se vor adăuga, a mai adăugat el, două prime consecutive , „una în luna iunie şi una în luna octombrie, de câte 500 de lei fiecare”.

Un profesor aflat în primii ani la catedră încasează un salariu lunar net de 2.500 de lei, în timp ce un dascăl care are gradul I, cu peste 25 de ani vechime, încasează aproximativ 4.500 de lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a elucidat misterul femeii moarte din Audi

2 Cine este frumoasa procuroare de la flagrantul DNA în care a fost săltat baronul PSD Buzatu

3 „Mor de draci” / „Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat” / A apărut documentul care-l îngroapă definitiv pe baronul PSD Buzatu!

4 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

5 VIDEO „Acest bărbat dă clasă tuturor”