Ce scârboșenie! ÎPS Teodosie vrea să îl viziteze pe Radu Mazăre. În timpul fostului primar, numărul bisericilor din Constanța s-a triplat

Ce scârboșenie! ÎPS Teodosie vrea să îl viziteze pe Radu Mazăre. În timpul fostului primar, numărul bisericilor din Constanța s-a triplat

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat că îl va vizita în închisoare pe Radu Mazăre, fostul primar al Constanței care ispășește o pedeapsă de 9 ani în dosarul ”Retrocedărilor”, scrie G4Media .

Relația dintre cei doi a fost extrem de apropiată ajungând până într-acolo încât Radu Mazăre a declarat public că îl iubește pe Teodosie, pe care îl consideră ”mai multe decât un prieten”.

Drumurile celor doi la cârma Constanței au început în același timp. În anul 2001, atunci când Teodosie Snagoveanu a devenit Arhiepiscopul Tomisului, Radu Mazăre era primarul Constanței de opt luni. Acest tandem a fost sudat de fostul premier Adrian Năstase, un apropiat al lui Teodosie și omul care l-a pus pe Radu Mazăre șef la PSD Constanța. Timp de 15 ani aceștia și-au legitimat reciproc statutul în fața electoratului, respectiv al credincioșilor, arată  infosud-est.ro.

Teodosie a marcat simbolic începutul relației cu Radu Mazăre comparând contextul în care se aflau cei doi cu povestea lui Moise și Aaron, cei doi frați amintiți în Sfânta Scriptură drept liderii poporului evreu: „Moise pe plan administrativ și Aaron ca mare preot”. Această paralelă a fost făcută de Teodosie în Vinerea Mare din 2001, atunci când cei doi s-au întâlnit oficial pentru prima dată.

În cele din urmă, în perioada în care cei doi au condus orașul „administrativ și ca mare preot”, în Constanța numărul bisericilor s-a triplat, de la 20 la 60 de lăcașe de cult.

În vara anului 2006, CNSAS a confirmat faptul că Teodosie a semnat un angajament cu Securitatea și că a scris rapoarte despre colegii săi de liceu. La acea vreme, ziarul fondat de Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu îl apăra pe arhiepiscop vorbind despre o „vânătoare de vrăjitoare” și aloca un spațiu larg în care ÎPS Teodosie a avut ocazia să-și scuze fapta și să explice de ce a semnat angajamentul cu Securitatea”A fost un jurămînt de credinţă faţă de ţară, nu ca să fac rău cuiva”, declara Teodosie pentru ziarul de casă al fostului primar, arată  infosud-est.ro .

Radu Mazăre a fost condamnat definitiv în dosarul ”Retrocedărilor”, la 9 ani de închisoare, și în 20 mai a fost extrădat din Madagascar, unde se afla din 30 decembrie 2017. Fostul primar al Constanței a mai fost condamnat în primă instanță în alte două spețe: 6 ani și jumătate pentru terenuri subevaluate în stațiunea Mamaia și 9 ani și 10 luni în dosarul ”Polaris”. Mai este cercetat de DNA în alte 4 dosare penale.

ÎPS Teodosie este trimis în judecată de DNA în două dosare privind fraudarea fondurilor europene. Într-unul dintre acestea, ÎPS Teodosie a fost achitat în primă instanță, iar al doilea dosar se află pe masa judecătorului Cristian Deliorga, propus de PSD la Curtea Constituțională.

Citește articolul integral aici:  https://www.info-sud-est.ro/dragostea-dintre-teodosie-si-mazare-2001-se-credeau-moise-si-aaron-2016-merg-pelerinaj-la-dna/


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…