Ce schimbări au loc în corp dacă mănânci o banană pe zi. Beneficiile îndrăgitului fruct

Ce schimbări au loc în corp dacă mănânci o banană pe zi. Beneficiile îndrăgitului fruct

Pot fi consumate simple sau adăugate în fulgi de ovăz și smoothie-uri, combinate cu unt de arahide ori folosite pentru a face brioșe sau pâine. Indiferent de modul în care le mâncăm, bananele au efect uimitor asupra organismului.

O banană pe zi aduce beneficii uimitoare pentru organism FOTO Shutterstock

1. Aduc mai multă energie organismului

Dieteticianul Supriya Lal, cu un master în sănătate publică de la New York University School of Global Public Health spune că bananele sunt o sursă excelentă de minerale, fibre și vitamine, dar sunt cunoscute în special pentru conținutul lor de potasiu.A avea suficient potasiu în dieta ta este crucial pentru funcția musculară. În special, dacă cineva este foarte activ, să aibă suficient potasiu este imperativ pentru recuperarea musculară și prevenirea crampelor”, spune specialistul, citat de parade.com

Lal spune că, dacă cineva nu primește suficient potasiu (doza recomandată este de 2.600 de miligrame pentru femei și 3.400 de miligrame pentru bărbați ), se va simți obosit și va experimenta crampe musculare. O banană are 451 de miligrame de potasiu , deci nu acoperă complet doza de potasiu, dar este cu siguranță un lucru benefic.

Dieteticianul și fondatorul VivaTotalHealth Allison Thibault spune că dacă cineva nu este obișnuit să consume multe alimente cu potasiu și începe să mănânce o banană în fiecare zi, probabil că va experimenta mai puțină oboseală, deoarece primiți mai mult din acest nutrient important care vă lipsește.

2. Ajută la o digestie normală

Potasiul nu este singurul nutrient benefic pentru care bananele sunt cunoscute. Ambii dieteticieni spun că fructul este și o sursă bună de fibre. „Bananele sunt o sursă puternică de fibre, care pot ajuta procesul de digestie”, spune Lal.

Thibault precizează că bananele nu numai că au fibre, dar au și prebiotice, de care beneficiază intestinul. „Prebioticele susțin microbiomul intestinal în ceea ce privește integritatea, regularitatea și calitatea acestuia”, spune ea, adăugând că acestea hrănesc probioticele din intestin, astfel încât să fie menținut un mediu sănătos.

3. Sunt ideale în cure de slăbire

Dacă încerci să slăbești într-un mod sănătos, introducerea bananelor în dietă face minuni. „ Bananele pot sprijini pierderea sănătoasă în greutate atunci când sunt combinate în mod corespunzător cu proteine, fibre și grăsimi sănătoase ”, spune Thibault. Ea explică că bananele sunt bogate în amidon, prevenind creșterile și scăderile de energie care pot duce la depozitarea grăsimilor și mâncatul excesiv.

4. Întăresc imunitatea

A mânca o banană în fiecare zi este, de asemenea, o modalitate bună de a vă susține sistemul imunitar. O parte din aceasta se datorează faptului că susține intestinul. Există o legătură directă între sănătatea intestinală și imunitate. Dar este și din cauza celorlalți nutrienți pe care îi conțin bananele. „Bananele sunt o sursă excelentă de nutrienți, inclusiv potasiu, magneziu, vitamina C, cupru, vitamina B și antioxidanți”, spune Thibault. Toți acești nutrienți susțin sistemul imunitar, așa că încorporarea bananelor în dieta este o modalitate de a ajuta organismul să se protejeze de virușii.

5. Contribuie la un somn odihnitor

Ambii dieteticieni spun că, deoarece bananele ajută la reglarea zahărului din sânge, prevenind vârfurile și scăderile, consumul unei banane în mod regulat poate ajuta la somn mai bun. Acest lucru se datorează magneziului și triptofanului pe care le conțin. „Magneziul ajută la relaxarea mușchilor, ceea ce se traduce într-un somn mai bun”, a declarat dr. Christine Bishara, pentru Parade .

Mulți oameni, în special femeile, suferă de crampe musculare sau picioare obosite în timpul nopții, ceea ce poate influența negativ somnul. O deficiență de magneziu ar putea fi cauza acestui lucru. O banană cu câteva ore înainte de culcare poate ajuta foarte mult.”

Deși au numeroase beneficii, și ați fi tentați să mâncați cât de multe, specialiștii recomandă consumul a una, două banane pe zi.

Acest lucru vă va permite și consumarea altor alimente, deoarece varietatea este cheia pentru a obține toți macronutrienții și micronutrienții de care corpul dumneavoastră are nevoie”, spune Thibault.

Cu siguranță există multe alimente bogate în nutrienți și ambii dieteticieni subliniază că este important să consumi o gamă largă de alimente. Dar dacă adopți un stil de viață sănătos, o banană pe zi reprezintă o modalitate mică, dar puternică de a susține organismul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”