Ce se întâmplă?/Americanii au doborât un nou obiect zburător, în apropiere de granița cu Canada

Ce se întâmplă?/Americanii au doborât un nou obiect zburător, în apropiere de granița cu Canada

Armata americană a doborât un nou obiect zburător, deasupra lacului Huron, în apropierea graniței dintre SUA și Canada, au anunțat duminică oficiali americani, aceasta fiind a patra interceptare de acest gen efectuată de avioanele de vânătoare americane în ultima săptămână, informează Reuters.

Marile Lacuri din America de NordFoto: NASA Earth / Zuma Press / Profimedia

Doi oficiali americani, care au vorbit sub rezerva anonimatului, au declarat pentru Reuters că armata a doborât obiectul zburător. Ei au refuzat însă să spună dacă acesta semăna cu uriașul balon alb chinezesc care a fost doborât weekendul trecut.

Separat, congresmenul de Michigan Jack Bergman a afirmat că obiectul a fost „scos din funcțiune”.

Anterior, SUA a închis spațiul aerian de deasupra lacului Michigan pe motive de „apărare națională”

Anterior, spațiul aerian deasupra lacului Michigan, în nordul Statelor Unite, a fost închis temporar duminică, din motive legate de „apărare națională”, după cum a anunțat Autoritatea americană de reglementare a aviației civile.

„FAA a închis pentru scurtă vreme o parte a spațiului aerian deasupra lacului Michigan, pentru a sprijini activitățile Departamentul american al Apărării. Spațiul aerian a fost redeschis”, a transmis Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) într-un comunicat, citat de AFP.

Anunțul FAA a venit în contextul în care trei obiecte zburătoare, inclusiv unul descris de Washington ca fiind un balon de spionaj chinez, au fost doborâte în decurs de o săptămână deasupra Statelor Unite și Canadei.

Contactat de AFP, Pentagonul nu a difuzat până acum o reacție.

Și în cursul zilei de sâmbătă, spațiul aerian deasupra statului american Montana a fost închis temporar, însă un avion de vânătoare trimis să investigheze o „anomalie radar” nu a identificat vreun „obiect” zburător, a precizat armata americană.

Agențiile de presă au relatat duminică că și China se pregăteşte să doboare un obiect neidentificat aflat în zbor în spaţiul său aerian, în timp ce în Canada este căutat la sol un obiect zburător în formă cilindrică ce a fost doborât cu ajutorul forţelor aeriene americane.

Potrivit publicaţiei chineze Global Times, un obiect zburător misterios a fost reperat în largul coastei oraşului Rizhao, în provincia Shandong, aflată între oraşele Beijing şi Shanghai. Pescarii aflaţi în zonă au fost atenţionaţi să fie precauţi.

Asta după ce, în urmă cu o săptămână, Statele Unite au doborât un balon chinezesc care, potrivit Washingtonului, ar fi fost folosit de China pentru spionaj, în timp ce Beijingul susține că a fost un balon meteo care din cauza vântului a deviat de la traiectoria sa.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani