Ce se întâmplă?/Priviți ce aduc americanii în Europa!

Ce se întâmplă?/Priviți ce aduc americanii în Europa!

Tancuri Abrams, blindate Bradley, vehicule tactice și alte mijloace de luptă ale unei brigăzi americane de ”infanterie grea” au sosit, recent, în Europa de Est, unde vor rămâne pentru următoarele nouă luni.

Portul grecesc Alexandroupolis a fost folosit, în premieră, pentru a fi debarcată tehnică de luptă grea la cea mai mare scară până în prezent, fiind descărcate în jur de 3.000 de vehicule.

”Portul Alexandroupolis din Grecia a făcut istorie în domeniul sprijinului, deoarece facilitează mișcarea primei brigăzi de infanterie „grea”, pe 11 martie 2024”, a informat Comandamentul 21 Sprijin de Teatru, responsabil pentru suportul Forțelor Terestre americane din Europa și Africa.

Aproximativ 3.000 de echipamente grele, printre care tancuri Abrams și mașini de luptă Bradley, dislocate de SUA pentru a „blinda” Europa de Est

2. M1 Abrams,... (m1-abrams-sua-transport-avion-tanc_23498800.jpg)M1 Abrams, în timpul unui transport aerian. Sursă foto: US Air Force

Tehnica de luptă aparține Brigăzii 3 Blindate din Divizia 4 Infanterie a US Army. Au fost descărcate, în total, aproximativ 3.000 de echipamente, inclusiv vehicule de luptă Bradley, vehicule tactice ușoare comune (JLTV), vehicule rezistente la mine (MRAP) și tancuri M1 Abrams, de pe nava Leroy A. Mendonca.

Unitățile brigăzii vor fi dislocate în mai multe garnizoane din Europa pentru a acoperi cât mai eficient flancul sud-estic al Alianței nord-atlantice.

”Echipamentul va fi transportat în mai multe locații pentru a genera rapid putere de luptă pentru a descuraja o potențială agresiune și a-i reasigura pe aliații NATO”, au anunțat Forțele Terestre americane din Europa-Africa.

Brigada 3 Blindată (de la Fort Carson) a Diviziei 4 Infanterie va înlocui din această primăvară, Brigada 2 Blindată din Divizia 1 Blindată, misiunea urmând să se desfășoare pe perioadă de aproximativ nouă luni, potrivit Stars and Stripes.

3. Transport ... (abrams-m1a2-tanc-sua_44916300.jpeg)Transport al unui tanc Abrams M1A2 american. Foto: U.S. Army

Ultima deplasare în Europa a Brigăzii 3 Blindate / Divizia 4 Infanterie, ale cărei efective se ridică la aproape 3.800 de militari, a fost din martie până în noiembrie 2022, în cadrul operației de asigurare, descurajare și întărire a flancului estic. Atunci a participat la exerciții multinaționale în Polonia, Grecia, Letonia, Lituania, România și Bulgaria.

O brigadă blindată americană clasică include aproape 90 de tancuri Abrams, 150 de blindate Bradley, 18 obuziere autopropulsate M109 și 45 vehicule M113, fiind cea mai mare formație de nivel brigadă luptătoare din US Army. SURSA: defenseromania.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?