Ce spune lungimea fustei despre o femeie

Ce spune lungimea fustei despre o femeie

Pe cand avea 18 ani, o studenta din Vancouver a facut furori pe internet dupa ce a publicat o imagine intitulata "Judecati". Din poza, reieseau parerile oamenilor despre o femeie in functie de lungimea fustei pe care o poarta, scrie peroz.ro.

"Masuram femeile din priviri, la fel cum citim un cilindru gradat, dar nimeni nu recunoaste asta, pentru ca e o rautate. Imaginea asta e o descriere destul de precisa a ceea ce se crede despre femeile din ziua de azi", scria atunci Rosea, studenta la design grafic.

Poza realizata de ea surprinde picioarele unei femei si apelativele pe care aceasta le primeste in functie de alegerea vestimentara pe care o face.

Rosea a povestit pentru Huffington Post ca i-a venit ideea in timpul cursului de stiinte: "Am vrut sa iau ideea unei masuratori impersonale, obiective, si sa o declin pe ceva personal. Oamenii ii masoara pe alti oameni, dar putini recunosc acest lucru."

judgments

Foto: Rosea Lake, Flickr

Lake a povestit ca proiectul foto a facut-o sa-si reevalueze propriile prejudecati despre alte femei: "Si eu credeam, de exemplu, ca toate femeile care poarta hijab sunt asuprite, dar nu e asa... Unele sunt foarte mandre sa o faca. Ma uitam in jur si judecam orice femeie care nu-si exprima sexualitatea intr-un mod pe care eu il consideram potrivit", a scris ea pe Tumblr. "Imi place sa cred ca m-am schimbat in bine acum."

Intrebata de ce a credet ca fotografia rezoneaza atat de profund cu milioane de femei din intreaga lume, Lake a raspuns ca: "Este o articulare concisa si atractiva din punct de vedere vizual a ceea ce se gandim multe. Cred ca suntem pregatite sa vorbim despre asprimea cu care suntem judecate. Manifestul meu a fost doar un mic impuls."

Fotografia publicata de Rosea Lake a fost publicata in 2012, dar este la fel de actuala si in ziua de azi.

Foto: Shutterstock

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Teodorovici, în corzi! / OLAF investighează cum a cheltuit România miliardul de euro pentru Delta Dunării