Ce trebuie să faci în ziua în care mergi la vaccinare? Ce mănânci, ce activități sunt permise și cum se împacă vaccinul cu un pahar de alcool?

Ce trebuie să faci în ziua în care mergi la vaccinare? Ce mănânci, ce activități sunt permise și cum se împacă vaccinul cu un pahar de alcool?

În ziua în care mergi la vaccinarea împotriva COVID-19 este nevoie de pregătiri speciale sau îți poți vedea de activitățile din orice zi obișnuită? HotNews.ro a stat de vorbă cu medicul Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei, care a explicat că în ziua vaccinării "nu este necesară niciun fel de pregătire anterioară", scrie Hotnews.

"Nu este necesară niciun fel de pregătire anterioară. În cazul vaccinurilor disponibile în acest moment în România - cele produse de Pfizer-BioNTech și Moderna - nu avem o conduită sau o limitare a unor obiceiuri", dă asigurări medicul.

"Vaccinul acesta este ca orice activitate pe care o prestează o persoană în cursul zilei, adică ceva de rutină. Nu avem nevoie de nimic suplimentar. Persoana care merge la vaccinare poate să mănânce ce își dorește, poate să aibă activități zilnice obișnuite, nu este absolut niciun fel de problemă", explică medicul Gindrovel Dumitra.

Întrebat dacă în seara de după ce s-a vaccinat o persoană poate consuma un pahar de alcool - vin, bere sau o altă băutură - medicul Gindrovel Dumitra răspunde "categoric da."

Singurul caz în care vaccinul este contraindicat, dar numai temporar, este acela în care suferim de o boală infecto-contagioasă febrilă, situație în care vaccinarea trebuie amânată, potrivit medicului.
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 Expo-nuri în Poliția Română?

5 „Zeiţa Mamă” a unei secte din SUA a fost găsită mumificată după ce a băut argint coloidal ca leac anti-COVID-1…