Ce trebuie să pui în chiftele și ce să eviți pentru a ieși perfecte. Trucuri folosite în restaurant

Ce trebuie să pui în chiftele și ce să eviți pentru a ieși perfecte. Trucuri folosite în restaurant

Chiftelele (clasice) sunt un preparat extrem de popular în bucătăriile noastre. Trebuie să știm însă că rețeta „tradițională” nu este singura modalitate de a le pregăti. Există câteva trucuri cu ajutorul cărora le putem la fel de bune ca la restaurant.

Chiftele. FOTO Shutterstock

Chiftele. FOTO Shutterstock

Atunci când vine vorba despre rețete favorite, mulți dintre noi vom recunoaște că iubim chiftelele. Aceste mici biluțe de carne sunt o prezență comună în farfuriile noastre, iar indiferent de ce garnitură folosim la masă, chiftelele rămân delicioase și ușor de preparat. Însă, popularitatea vine și cu un dezavantaj. Acest preparat a devenit atât de „comun”, încât mulți dintre noi nici nu ne mai gândim că putem îmbunătăți rețeta.

Ei bine, un lucru pe care trebuie să îl avem mereu în vedere atunci când facem chiftele este câte ouă folosim.

Fără ouă, carnea se va destrăma rapid, iar cu cât acestea sunt mai proaspete, cu atât rezultatul va fi mai bun! Bucătarii ne recomandă ca regulă generală utilizarea unui ou pentru fiecare kilogram de carne.
De asemenea, la prepararea chiftelelor este indicat să nu folosim carne congelată.

Trucurile pentru chiftele perfecte

Până și alegerea cărnii este un pas extrem de important , atunci când pregătim chiftele.
De exemplu, este indicat să folosim combinații de carne, cum ar fi de porc și vită! Acest amestec oferă un echilibru perfect între gust, textură, cât și cantitatea perfectă de grăsime!

Continuarea, în Click!

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?