Cea mai grea femeie din lume, care cântărește 500 kg, va fi operată în India

Cea mai grea femeie din lume, care cântărește 500 kg, va fi operată în India

O femeie din Egipt, în vârstă de 36 de ani, care cântărește 500 de kilograme și este cunoscută drept cea mai grea din lume, a început tratamentul preoperator în India înaintea intervențiilor chirurgicale la care va fi supusă pentru a slăbi, informează DPA și AFP. Ea a ajuns sâmbătă în Mumbai cu un avion tip cargo și a fost transportată cu ajutorul unor macarale.

Foto: (c) Dr Muffi Lakdawala / Twitter

Eman Ahmed a luat în greutate încă din copilărie și a suferit deja un accident vascular cerebral în urma căruia mâna dreaptă și piciorul drept i-au paralizat, iar vorbirea i-a fost afectată, conform paginii online a campaniei "Save Eman" prin care sunt adunate fonduri pentru tratamentul ei.

Ahmed a fost primită la spitalul Saifee din Mumbai, unde au fost amenajate special pentru ea o încăpere specială cu uși mari și un pat ranforsat, potrivit purtătoarei de cuvânt a unității medicale. Femeia urmează să treacă printr-o serie de teste înainte ca medicii să efectueze procedurile chirurgicale pentru reducerea greutății ei, o operațiune ce ar putea dura cel puțin șase luni.

Din cauza stării sale, Ahmed nu se mai putea ridica din pat și a părăsit casa din Alexandria pentru prima oară în ultimii 25 de ani pentru a zbura la Mumbai cu avionul special pus la dispoziție de Egyptair, fiind urcată în aeronavă cu ajutorul unor macarale, mai arată DPA.

De cazul lui Eman Ahmed se ocupă specialistul în chirurgie bariatrică Muffazal Lakdawala care, alături de echipa sa, va efectua prima operație la începutul lunii martie, conform AFP. Până atunci, femeia trebuie să se hrănească cu lichide timp de 25 de zile pentru a pierde 50 de kilograme. "Numai dacă bolile asociate obezității vor fi ținute sub control, iar Eman va pierde din greutate vom face operația", a declarat, însă, medicul, potrivit AFP. Acesta a precizat că intervenția va dura două ore și jumătate.

"Avem speranțe mari că ea se va întoarce acasă sănătoasă", a spus sora femeii, Shaimaa Ahmed pentru cotidianul egiptean Masry al-Youm.

Ahmed suferă de limfedem sever, diabet de tipul 2, hipertensiune, hipotiroidism, boală pulmonară obstructivă și restrictivă severă, gută și are un risc foarte mare de embolism pulmonar, potrivit site-ului campaniei "Save Emaan".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…