Cea mai mare colecție de obiecte de aur din epoca vikingilor, descoperită în Danemarca

Cea mai mare colecție de obiecte de aur din epoca vikingilor, descoperită în Danemarca

Trei arheologi amatori danezi au descoperit șapte brățări, dintre care șase de aur, din epoca vikingilor. Este o descoperire majoră și nu va fi poate ultima, scrie directmatin.fr.

Sursa foto: Museet pa Sonderskov / Facebook

Descoperirea este cu atât mai interesantă cu cât a fost realizată într-un timp foarte scurt: la numai zece minute după ce au început să cerceteze un teren din Vejen (sudul Danemarcei) cu ajutorul unui detector de metale, cei trei prieteni au găsit minunata comoară alcătuită din șase brățări de aur și una de argint.

Sursa foto: Nationalmuseet / Facebook

Potrivit arheologului Lars Grundvad, contactat de cei trei, este o descoperire importantă, putând exista și alte obiecte la fel de interesante, ținând seama că pe același teren a fost găsit în 1911 un lanț de aur.

Pe viitor s-ar putea forma o echipă de arheologi profesioniști pentru explorarea locului, care să arate cum au ajuns obiectele acolo. "Comoara ar fi putut fi îngropată în cadrul unui fel de ritual în anul 900. Dar se poate să fi fost și ascunsă de cineva, care nu a putut-o recupera din diferite motive", afirmă Grundvad într-un cotidian local, preluat de site-ul Thelocal .

Brățările, dintre care două ar fi putut aparține elitei vikingilor din acea epocă, vor ajunge în curând la Muzeul Național din Copenhaga, informează directmatin.fr .

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan; editor: Mihaela Nicolaescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu