Cea mai mică floare din familia unei plante gigant parazite a fost descoperită în Filipine

Cea mai mică floare din familia unei plante gigant parazite a fost descoperită în Filipine

Un grup de specialiști de la două universități din Filipine a descoperit cea mai mică floare din familia "Rafflesiaceae", plante parazite de talie mare, a anunțat revista PhytoKeys. Floarea a fost numită "Rafflesia consueloae". De obicei, florile de acest tip au un diametru de până la 50 cm și cântăresc peste 10 de kilograme. Dar această nouă specie are în medie doar 9,73 centimentri în diametru.

Botaniștii au descoperit întâmplător noua floare: unul dintre colaboratori se plimba prin pădure când s-a împiedicat de o plantă putrezită pe care a dus-o, din obișnuință, la laborator pentru a fi studiată, relatează ediția franceză a sputniknews.com .

Rafflesiaceele au fost descoperite în secolul al XIX-lea de către fondatorul orașului Singapore, Thomas Stamford Raffles. Aceasta familie de plante nu are în general rădăcini sau frunze. Ea se fixează prin intermediul unor ventuze pe rădăcinile unor alte plante care devin astfel gazdele sale. Plantele din familia Rafflesiaceelor nu realizează fotosinteza și se hrănesc exclusiv numai pe seama gazdelor lor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...