Cea mai puternică rugăciune adresată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Preot: „Face minuni!”

Cea mai puternică rugăciune adresată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe. Preot: „Face minuni!”

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este sărbătorit de Biserica Ortodoxă pe 23 aprilie. Ca și Sfântul Nicolae, Sfântul Gheorghe este un eliberator al deținuților și ocrotitor al săracilor.

Sfântul Gheorghe - reprezentare iconografică. FOTO Facebook Ioan Iacob Chiper

Sfântul Gheorghe este și protector spiritual al armatelor creştine și nu mai puțin de 12 ţări îl au ca ocrotitor.

Întrucât numele lui înseamnă în limba greacă <<lucrător al pământului>>, el este de asemenea patronul agriculturii”, explică Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” Bacău.

Unul dintre cei mai populari sfinţi

Sfântul Gheorghe este considerat unul dintre cei mai populari şi iubiţi sfinţi martiri din toată lumea, dovadă și numărul mare de persoane care-i poartă numele.

Peste un milion de români își serbează, duminică, ziua numelui .

„Rugăciunea are cea mai mare putere dacă e spusă de ziua lui”

Părintele Ioan Iacob Chiper vorbește despre puterea rugăciunii adresate Sfântului Gheorghe.

„Sărbătoare după sărbătoare, iată-ne ajunși și la Sfântul Gheorghe... Rugăviune către Sfântul Gheorghe are cea mai mare putere dacă e spusă de ziua lui .Face minuni! Binecuvântează-ne și pe noi, Sfinte Gheorghe, și fă ca rugăciunile noastre să fie de folos”, spune părintele Ioan Iacob Chiper.

Părintele îi învață pe credincioși rugăciunea:

Ca un izbăvitor al celor robiţi şi celor săraci folositor, neputincioşilor doctor, conducătorilor ajutător, Purtătorule de biruinţă, Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre! Tu, Mare Mucenic Gheorghe, care împreună cu cei fără de trup ești și toate le cunoști din timp și carele de purtătorii de nevoință ești cinstit, miluiește-ne pe noi păcătoșii. Vino, Sfinte Gheorghe și luminează mintea mea, pentru ca să cunosc eu păcatele ce le-am săvârșit; mișcă inima mea ca să mă hotărăsc și să mă îndrept; ajută necredinței și slăbiciunei mele și scapă-mă cu harul tău de păcatele cele trupești și sufletești. Totdeauna numele tău arată înălțimea rânduielilor tale, căci după chemarea lui Dumnezeu, te-ai arătat cu cuviință slujitor vrednic al Cuvântului, Dumnezeu-Omului; de aceea cu laude te fericim pe tine Sfânte Gheorghe, care ai trecere în fața lui Dumnezeu Tatăl. Iartă-ne pe noi și fă rugăciunile noastre să fie de folos. Amin”.

Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruinţă

Una dintre marile virtuți ale Sfântului Gheorghe este că a devenit pildă de vieţuire sfântă, credinţă puternică şi de mult curaj în suferinţă pentru tinerii creştini.

De aceea, el este numit purtătorul de biruinţă. Este un sfânt care mărturiseşte că ajutorul pe care îl primeşte de la Dumnezeu îi dă putere să mărturisească credinţa, să lupte cu necazurile şi să lupte credincios până la moarte”, explică Patriarhul Daniel, citat de agenția de presă a patriarhiei Basilica.ro .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”