Cehia: Preşedintele Zeman intenţionează să apară pe viitor în scaun cu rotile, din cauza unei suferinţe la nivelul picioarelor

Cehia: Preşedintele Zeman intenţionează să apară pe viitor în scaun cu rotile, din cauza unei suferinţe la nivelul picioarelor

Preşedintele ceh Milos Zeman intenţionează să se folosească de un scaun cu rotile la viitoarele sale apariţii publice, dată fiind maladia neurologică de care suferă, transmite luni dpa.

'Nu văd absolut nimic greşit în aşa ceva', a afirmat Zeman, conform ediţiei de luni a cotidianului Pravo.

Preşedintele, în vârstă de 76 de ani, a explicat că starea picioarelor sale este 'nesatisfăcătoare' din cauza neuropatiei, o afecţiune progresivă a sistemului nervos periferic asociată diabetului de care suferă.

Zeman a spus însă că nu va renunţa şi va continua să exerseze, mergând cu ajutorul unui baston când vremea va fi mai caldă.

Milos Zeman a asistat miercurea trecută din poziţie aşezată la depunerea jurământului de către noul ministru al sănătăţii, ceea ce a condus la speculaţii în ce priveşte starea sa de sănătate.

În urmă cu doi ani, Zeman îşi anunţase intenţia să reducă numărul ţigărilor fumate zilnic.

Ca preşedinte, atribuţiile sale sunt mai ales de reprezentare, însă Zeman este considerat unul dintre cei mai importanţi formatori de opinie din ţara sa.

Milos Zeman, fost membru al partidului social-democrat, a fost reales la începutul lui 2018 pentru un al doilea mandat de cinci ani.

El este primul preşedinte al Republicii Cehe ales prin vot direct de către cetăţeni, în urma amendării Constituţiei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...