Cehia: Un mort şi zeci de răniţi în urma ciocnirii a două trenuri (bilanţ modificat)

Cehia: Un mort şi zeci de răniţi în urma ciocnirii a două trenuri (bilanţ modificat)

Un mecanic de tren şi-a pierdut viaţa, iar zeci de pasageri au fost răniţi marţi seara când un tren de persoane a lovit un marfar staţionat în apropiere de Praga , cel mai probabil după ce a ignorat culoarea roşie a semaforului, au anunţat ministrul ceh al transporturilor şi serviciile de intervenţie, potrivit AFP.

"Din păcate, am aflat că o persoană şi-a pierdut viaţa", a declarat la televiziunea publică ministrul transporturilor Karel Havlicek.

Potrivit serviciilor de intervenţie, este vorba despre mecanicul trenului de pasageri la bordul căruia se aflau peste o sută de persoane. "El a fost găsit fără viaţă în cabina sa distrusă", au explicat acestea pe site-ul lor de internet.

Havlicek a declarat ulterior la postul de radio ceh că mecanicul nu a ţinut seama, se pare, de semnalul roşu al unui semafor.

Accidentul s-a produs marţi în jurul orelor 19:30 GMT în apropierea oraşului Cesky Brod, la circa 30 de kilometri est de Praga, pe o legătură feroviară foarte utilizată între Praga şi estul ţării.

Doi dintre răniţi sunt în stare foarte gravă, a precizat ministrul. Potrivit serviciilor de intervenţie, alte opt persoane grav rănite şi 25 cu răni mai uşoare au fost spitalizate.

În urmă cu o săptămână, la 7 iulie, două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 20 au fost rănite într-un accident feroviar survenit în urma ciocnirii a două trenuri regionale lângă Karlovy Vary şi la circa 120 km vest de Praga, în apropiere de frontiera germană. Alte câteva incidente minore au fost semnalate în aceeaşi săptămână pe căile ferate cehe. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro