Cei 55 de consilieri generali ai Capitalei au depus jurământul

Cei 55 de consilieri generali ai Capitalei au depus jurământul

Cei 55 de consilieri generali ai Capitalei au depus jurământul, joi, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Teatrul Excelsior, iar primarul ales, Gabriela Firea, și-a exprimat speranța că, indiferent de formațiunile politice pe care le reprezintă, aceștia vor deveni o echipă.

"Dați-mi voie să îmi exprim convingerea că împreună vom demonstra că, indiferent ce formațiune politică reprezentăm, vom deveni o echipă, iar culorile pe care le vom reprezenta vor fi culorile Bucureștiului. Dați-mi voie să cred că alături de dvs., cei mai mulți oameni tineri, oameni foarte bine pregătiți, foarte multe doamne — le văd în sală și mă bucur, de la toate formațiunile politice — vom demonstra că se poate mult mai bine decât a fost. Avem împreună de făcut foarte multe lucruri. Nu avem timp de pierdut. În fiecare zi va trebui să ne dedicăm celor care ne-au dat votul, încrederea și speranța, pentru ca Bucureștiul să devină capitala pe care ne-o dorim cu toții", a spus ea în debutul ședinței.

Președinte de ședință pentru următoarele trei luni a fost ales Aurelian Bădulescu (Alianța PSD+UNPR), care a întrunit 28 de voturi. Au mai candidat Cătălin Deaconescu, din partea PNL, care a întrunit 11 susțineri, și Andrei Ionescu, din partea PMP, care a obținut patru voturi.

La ședință a fost prezent și prefectul Paul Nicolae Petrovan. Cei 55 de consilieri generali reprezintă următoarele formațiuni politice: PSD+UNPR (24 de consilieri), USB (15 consilieri), PNL (8 consilieri), ALDE (4 consilieri), PMP (4 consilieri).

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu