Cel mai bogat om de afaceri din Polonia, reţinut în scandalul interceptărilor

Cel mai bogat om de afaceri din Polonia, reţinut în scandalul interceptărilor

Marek Falenta a fost reţinut de poliţie şi de ofiţerii Agenţiei de Securitate Internă (ABW) în această dimineaţă, potrivit presei poloneze, citată de adevarul.ro

Omul de afaceri deţine 40% din acţionariatul companiei de cărbune, „Składy Węgla“ şi este a doua personă reţinută în „Afacerea Interceptărilor“, după ce săptămânalul Wprost a publicat înregistrări secrete cu ministrul de Externe al Poloniei, guvernatorul Băncii Naţionale şi alţii oficiali de rang înalt de la Varşovia. 

Scandalul a zguduit guvernul condus de Donald Tusk şi a fost luată în calcul varianta organizării unor alegeri anticipate.

Procurorii nu au confirmat încă oficial reţinerea omului de afaceri Marek Falenta. Între timp, purtătorul de cuvânt al formaţiunii PSL din coaliţia de la guvernare le-a transmis jurnaliştilor polonezi că guvernul Tusk a decis să rămână în funcţie până la sfârşitul verii, pentru „a descoperi cine este în spatele acestor interceptări“. 

Liderii partidelor de la conducerea ţării s-au reunit la cererea premierului Tusk pentru a discuta situaţia şi pentru a evalua consecinţele posibile. 


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 Marele dușman al Armatei României este solda de grad, care produce mai multă discordie între militari decât propaganda rusă

3 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

4 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

5 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina