Cel mai greu bărbat din lume, care a avut 595 kg, se pregătește de operația de slăbit

Cel mai greu bărbat din lume, care a avut 595 kg, se pregătește de operația de slăbit

Medicii din Mexic au stabilit data la care cel mai greu bărbat din lume va suferi o operație de bypass gastric, au anunțat aceștia marți, potrivit Xinhua.

Sursa foto: www.news.com.au

Pacientul pe numele său Juan Pedro Franco, care a cântărit la un moment dat peste o jumătate de tonă — 595 de kilograme — a urmat o dietă de trei luni pentru a putea fi pregătit de intervenția chirurgicală programată la 9 mai.

Născut în Aguascalientes, în zona nord-centrală a Mexicului, Juan Pedro Franco a fost internat la o clinică specializată în pierderea din greutate pentru slăbi 175 de kilograme astfel încât să devină apt de intervenție, conform agenției de presă națională Notimex. "El a pierdut aproape 30% din greutatea inițială, așa că este gata de operația bariatrică", a declarat medicul său, Jose Antonio Castaneda Cruz, într-o conferință de presă.

Franco, în vârstă de 32 de ani, a apărut pe prima pagină a ziarelor în noiembrie anul trecut când a fost transportat la clinica din Guadalajara cu ajutorul unei mașini adaptate special. La acel moment, Castaneda a declarat că acest caz de obezitate era imposibil de operat din cauza severității sale și a afecțiunilor asociate, printre care se numără diabetul.

Sursa foto: www.news.com.au

Franco a contactat clinica după ce a văzut unul dintre anunțurile sale. Înainte de aceasta, el și-a petrecut ultimii șase ani zăcând în pat din cauza greutății sale.

În ciuda kilogramelor pierdute, nu se poate garanta faptul că nu vor apărea complicații. Totuși, medicul lui Franco este optimist, acesta declarând că se află "pe calea cea bună", mai arată sursa citată.

Prin prima operație de bypass gastric se intenționează pierderea a 50% din greutate a pacientului, după aceasta fiind nevoie de o a doua intervenție chirurgicală, a explicat Castaneda.

Franco a declarat că există și alți oameni ca și el care sunt captivi în propriile locuințe. "Unii au murit, poate, de tristețe sau pentru că nu îndrăznesc să ceară ajutor", a spus bărbatul. Acesta a adăugat că îi îndeamnă pe toți cei care suferă de obezitate "să vorbească și să ceară ajutor deoarece acest lucru este posibil".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”