Cel mai înalt funcționar american de la Ambasada SUA la Beijing a demisionat (AFP)

Cel mai înalt funcționar american al Ambasadei SUA la Beijing a demisionat, a declarat luni pentru AFP o reprezentantă a diplomației, presa scriind despre opoziția diplomatului la politica președintelui american Donald Trump privind clima.

David Rank, însărcinat cu afaceri care are 27 de ani de carieră în diplomația americană, se afla la post la Beijing din ianuarie 2016.

Candidatul desemnat de Trump pentru a deveni viitorul ambasador american în China, fostul guvernator de Iowa, Tery Branstad, a depus jurământul, dar deocamdată nu se știe când își va prelua atribuțiile.

"Dl. Rank a luat o decizie personală. Apreciem anii pe care i-a dedicat în slujba Departamentului de Stat", a declarat responsabila diplomației americane, sub rezerva anonimatului. "Am informat Departamentul de Stat astăzi că Jonathan Fritz va prelua atribuții de însărcinat cu afaceri", a adăugat ea.

Despre demisia lui David Rank s-a referit mai întâi pe Twitter jurnalistul John Pomfret, specialist în China. Potrivit acestuia, diplomatul, consternat de decizia de săptămâna trecută a lui Donald Trump de a abandona acordul de la Paris, a demisionat pentru că "nu putea să-l susțină pe Trump în privința climei".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!

5 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!